Több mint 11 milliót ért valakinek a Jóbarátok forgatókönyve

A Jóbarátok című vígjátéksorozat londoni epizódjának forgatókönyve 25 ezer fontért, azaz több mint 11 millió forintért kelt el egy árverésen az Egyesült Királyságban. A kezdő ár 800 font volt.

Forrás: MTI2024. 01. 13. 13:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sorozat negyedik évadának utolsó, dupla epizódja forgatókönyvének egy példányát árverezték, amelyben a sorozat egyik főszereplője, a David Schwimmer színész által alakított Ross Geller esküvőjéről szólt. A forgatókönyvet néhány héttel az 1998-as londoni forgatás után a wembleyi Fountain Studiosban találta meg egy ott dolgozó. Az ő feladata az volt, hogy jegyeket osszon a stúdióba, ahol a forgatás zajlott. A férfi először nem tudta eldönteni, hogy mit kezdeni a papírokkal, végül úgy döntött, megtartja.

A forgatókönyvet néhány héttel az 1998-as londoni forgatás után találta meg egy ott dolgozó. Forrás: The Prop Gallery


Az árverést lebonyolító Hanson Ross aukciósház közlése szerint a tétel iránt „globális érdeklődés volt”. A forgatókönyvért folytatott küzdelem során 219 alkalommal emeltek ajánlatot, és Ausztráliából, Németországból, Spanyolországból, az Egyesült Arab Emírségekből, az Egyesült Államokból, Ukrajnából és Svájcból is érdeklődtek.

A Jóbarátok hat Manhattan környéki barát életét követi nyomon. A sorozatot 1994 szeptemberétől 2004 májusáig sugározta az NBC. Összesen 236 epizódot forgattak. A sorozat hat Emmy-díjat és egy Golden Globe-díjat kapott.

Október 28-án, 54 éves korában hunyt el Matthew Perry színész, aki Chandlert alakította a Jóbarátok sorozatban.

Borítókép: Jóbarátok (Fotó: Northfoto)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.