Ismét ingyen láthatunk világhírű alkotásokat a Hungarian Art & Businessben + exkluzív videó

Új időszaki kiállítással indítja az évet az MBH Bank Művészeti Alapítvány támogatásával létrejött művészeti központ, a Hungarian Art & Business (HAB). A tárlat modern és kortárs művészeten, magyar és nemzetközi művészek alkotásain keresztül keres válaszokat olyan társadalmilag is sürgető kérdésekre, mint hogy mit tartogat számunkra a jövő, miképp tudunk új utakra lépni és valóban új lesz-e az új év. A kiállítás az Antal–Lusztig-gyűjtemény, az egyik legnagyobb magyarországi képzőművészeti magángyűjtemény darabjaiból épül fel Gulyás Gábor kurátor válogatása nyomán, és április elejéig várja a látogatókat.

2024. 01. 26. 7:00
Budapest, 2024. január 22. Érdeklõdõ nézi Reigl Judit Tömbírás címû mûvét az Új Kezdet - Remekmûvek huszonöt újat alkotó képzõmûvésztõl címû kiállítás sajtóbejárásán a Hungarian Art and Business (HAB) épületében Budapesten 2024. január 22-én. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Új kezdet az egyik legnagyobb magyarországi képzőművészeti magángyűjteményből mutat be olyan különösen jelentős alkotásokat, amelyeken keresztül – a tárlat tematikája által ígérteknek megfelelően – megtapasztalhatjuk a leleményesség, az új utakra törés adományát. – A nagy tehetségű művészek úgy alkotnak újat és mutatnak korábban nem látott megoldásokat, hogy közben a befogadóban katartikus hatást keltve esztétikai élményt nyújtanak. Az Antal–Lusztig-gyűjteményben pedig számos olyan mű található, amelyek alkotói elérték ezt a szintet – emelte ki Vékony Délia, a HAB művészeti igazgatója a tárlat anyaga kapcsán, aki videónkban a csodásan felújított palota történetéről és az ikonikus Csók bisztróról is mesél.

Hungarian Art & Business

A Hungarian Art & Business (HAB) egy új kulturális központ, amely a hazai és régiós kortárs művészeti szcéna helyzetének elősegítését célozza. A központ kiemelt küldetése hozzájárulni a magyar kortárs képzőművészet kiteljesítéséhez, a művészet társadalmasításához, valamint a művészeten keresztüli párbeszéd megteremtéséhez. A HAB a látogatóknak minőségi kulturális és társasági programokat, a művészeknek pedig kiállításokat, alkotóműhelyeket biztosít, továbbá szakmai együttműködések és kapcsolatok építésével törekszik a magyar kortárs képzőművészet és a nemzetközi szcéna találkozási felületének növelésére. A központ kapcsán további részletek a Hungarian Art & Business hivatalos honlapján, az arthab.hu weboldalon találhatók.

A videót készítette: L. Szabó Fruzsina

Borítókép: Érdeklődő a kiállításon (Forrás: MTI/Hegedűs Róbert)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.