Rendhagyó ráadás Al Di Meolától

A legendás gitárművész március 14-i koncertjére viharos gyorsasággal keltek el a jegyek, ezért a Müpa – hogy senki ne maradjon le a játékáról – felkérte, hogy örvendeztesse meg még egy esttel a magyarországi közönséget. A hazánkhoz számos szállal kötődő Al Di Meola örömmel vállalta a második fellépést is, így március 16-án ismét színpadra áll a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

Forrás: Müpa2024. 02. 28. 7:00
Al Di Meola 2020, fotografiert von Alexander Mertsch
Al Di Meola 2020, fotografiert von Alexander Mertsch Fotó: Alexander Mertsch
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Al Di Meola minden idők egyik legsikeresebb gitárosa, aki pályafutása során megszámlálhatatlanul sok elismerésben részesült, a legnagyobb örömöt számára mégsem a díjak, arany- és platinalemezek sora jelenti, hanem az, ha igazán érezheti a közönség szeretetét. Éppen ezért boldogan vállalta, hogy március 14-i estjét követően egy rendhagyó ráadással kedveskedjen budapesti, illetve az erre az alkalomra ide érkező rajongóinak. 

Al Di Meola Leslie Mandokinak is állandó fellépőtársa.
Al Di Meola Leslie Mandokinak is állandó zenésztársa (Forrás: Mandoki Soulmates)

 

Al Di Meola Budapesten

A gitárvirtuóz ezúttal akusztikus triójával tér vissza a Müpába, így a 16-i este nem az első koncertprogram ismétlése:

intimebb, meghittebb hangzásra számíthat, aki jegyet vált rá. Az intézmény kezdeményezésére az első koncerten fellépő, ragyogóan tehetséges Mike Gotthard, azaz Gotthárd Mihály ez alkalommal is lehetőséget kap virtuozitása megcsillogtatására.

Al Di Meola egyik muzsikustársa a második estén az olasz Peo Alfonsi lesz.

Alfonsit – bár klasszikus gitár szakon végzett a Cagliari Konzervatóriumban – igen hamar rabul ejtette a jazz. Al Di Meola World Sinfoniájához 2005-ben csatlakozott, és napjainkig rendszeresen lépnek fel együtt. 

Az este harmadik kulcsszereplője a madridi születésű, rendkívül sokoldalú Sergio Martínez.

Martínez mások mellett Paco de Lucía ütőhangszeresétől, Rubem Dantastól sajátította el mesterségét. Szerteágazó érdeklődésének köszönhetően nem csupán a flamenco és a jazz mestere, de az afrolatin hagyományoknak és a hindu ütőhangszeres játéknak is avatott ismerője. 

 

Borítókép: Al Di Meola (fotó: Alexander Mertsch)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.