Telt ház lesz a budapesti Vadászaton

Szombaton közel 15 ezren énekelhetik együtt Hobo legismertebb lemezének dalait.

Forrás: GrundRecords2024. 02. 07. 10:00
Hobo Vadászat GrundRecords
Hobo Vadászat GrundRecords
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hobo múlt héten Petőfi Zenei Díj Életműdíjat vehetett át, most szombaton pedig zsúfolásig telt ház előtt lép színpadra a Papp László Budapest Sportarénában.

Hobo fotója (Fotó: Földes Borbála)
Hobót telt ház várja majd szombaton a Papp László Sportarénában. Fotó: Földes Borbála

A szervezők tájékoztatása szerint a Vadászat 40 jubileumi koncertre minden jegy elkelt, vagyis közel 14 és fél ezren lesznek ott a nézőtéren.

A több generáció által is alapműnek tartott lemez anyagát nemcsak élőben hallhatják és láthatják a rajongók: a Vadászat digitálisan felújított, dupla CD-n megjelent verzióját 1000 példányban meg is vásárolhatják a csarnok kerengőjén található standon.

A kiadvány része egy 32 oldalas füzetecske is, melyben a Vadászat dalainak szövegei mellett az 1984. december 16-i Vadászat-koncerten, valamint még ugyanabban az esztendőben, egy FMH-beli fellépésen készült fotók is helyet kaptak.
 

 

Hobo legsikeresebb albuma a Vadászat 

A hazai rocktörténetben vannak olyan albumok, amelyeken nem fog az idő vasfoga. Sőt, az eltelt évek, ha lehet, még nemesebbé teszik azokat, végül örök klasszikussá válnak. 

A Hobo Blues Band Vadászat című korongja kétségtelenül ezen kiadványok közé tartozik.

Amellett, hogy Hobo és Deák „Bill” Gyula önmagában képes egy egyedi hangulat megteremtésére, az album különlegessége, Póka Egon és Tátrai Tibor kettősének köszönhetően, a kivételes zenei sokszínűségében rejlik. A dalszövegek úgyszintén kimagaslók.

Hobo gondolatébresztő sorai tele vannak burkolt társadalomkritikával és sokszor személyes érintettséget tükröznek. 

A Vadászat nem egy egyszerű zenei album, hanem egy komplett művészeti alkotás, ahol a zene, a szövegek és az előadásmód összehangoltan hozzájárulnak egy örök érvényű világ megalkotásához. Így negyven év távlatából tökéletesen bebizonyítja, hogy a művészi kifejezés ereje nem ismer határokat. A jubileumi újrakiadás szem előtt tartotta ezen értékek megőrzését, tovább növelve ezáltal a Vadászat értékét.


Borítókép: Hobo Blues Band Vadászat című albumának borítója (Forrás: GrundRecords)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.