Schuster Lóránt Szombathelyen bizonyította, hogy a rock miért is örök és elpusztíthatatlan

A nyugdíjas korú rajongók is fiatalokat megszégyenítő elánnal énekelték a dalokat, és bár az idén a 75. életévét ünnepló Schuster Lóránt már nem olyan energikus a színpadon, mint korábban, a közönség szeretete változatlan. A P. Mobil Szombathelyen adott koncertet szombat este, és mint a Vas vármegyei hírportál beszámolójában olvasható, a hangulat fergeteges volt.

Forrás: VAOL2024. 02. 19. 7:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem fogták vissza az alkoholfogyasztást az Agora Művelődési és Sportházban: mint a Vas vármegyei hírportál beszámolójából kiderült, a középkorú P. Mobil-rajongók már akkor hosszú sorokban álltak a büfé előtt sörre várakozva, amikor még az előzenekarként színpadra álló fiatal metálbanda, a Mudfield játszott – és mint a cikkből kiderül, kiváló koncertet adtak, tökéletesen megalapozva a hangulatot a legendás rockegyüttes előtt.

P. Mobil
 Shuster Lóránt, a P. Mobil vezetője. Fotó: Teknős Miklós


Utánuk állt színpadra a kisebb-nagyobb megszakításokkal, de immáron több mint fél évszázada aktív – eleinte Gesarol nevet viselő – P. Mobil. Az idén immáron a hetvenötödik életévét ünnepli Schuster Lóránt, aki a riport szerint már nem mozog olyan hihetetlen elánnal, mint a korábbi időkben, de a közönség szeretete és a humora a régi. A hangosítással akadtak problémák, illetve a rajongók jelentős része is csak néhány szám után hagyta magára a sörpultokat, viszont amikor belecsaptak az olyan slágerekbe, mint a Miskolc vagy a Főnix éjszakája, már elszabadult a közönség, és hirtelen megtelt a helyszín. És kiderült, a marcona rockerek kemény külseje mögött is érző szív dobog, legalábbis igencsak elérzékenyültek az összegyűltek, amikor az elhunyt zenésztársak emlékére írt A zöld, a bíbor és fekete című szám került sorra.

Kiderül a cikkből az is, hogy a karzaton sok nyugdíjaskorú rajongó foglalt helyet, akik, akárcsak a fiatalok, hatalmas elánnal énekelték az együttessel az olyan megkerülhetetlen slágereket, mint a Menj tovább vagy a Kétforintos dal.

Igazi időutazás élményét keltette a koncertet, amelynek során az idősebbek is ismét fiatalnak érezhették magukat.

A teljes riport a Vas vármegyei hírportál oldalán olvasható. 

 

Borítókép: A P. Mobil zenekar élőben játszik (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.