Idén is meghirdették a Stádium díjat

Az idén is meghirdette a Stádium díjat a Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap. – Ti vagytok a Széchenyi-örökség őrzői – üzente a fiataloknak Széchenyi Tímea, és arra buzdította a diákokat, hogy minél nagyobb számban csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

Forrás: MTI2024. 02. 28. 14:00
Széchenyi Tímea a Történelmi Magyar Családok Emléknapján.
Széchenyi Tímea a Történelmi Magyar Családok Emléknapján. Forrás: szechenyicsalad.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Széchenyi Tímea, az alapítvány elnöke elmondta, az elismerés a Kárpát-medencében működő, magyar anyanyelvű általános iskolák és középiskolák diákságának szavazatai alapján adományozható azoknak, akik a közéletben, a tudomány vagy a művészet területén Széchenyi István szellemiségével összefüggésbe hozható, jelentős tevékenységet végeztek.

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány minden évben meghirdeti a pályázatot
A Gróf Széchenyi Család Alapítvány minden évben meghirdeti a pályázatot. Forrás: Széchenyicsalád.hu

A díj adományozására is a diákok tehetnek javaslatot, és minden iskola annyi jelöltet állíthat, amennyiért kampányolni tud. A jelölteket bemutató írásokat, interjúkat, kisfilmeket, kortesbeszédeket az alapítvány megjelenteti a honlapján, valamint a Stádium online magazinban.
– Ti vagytok a Széchenyi-örökség őrzői – üzente a fiataloknak Széchenyi Tímea, és arra buzdította a diákokat, hogy minél nagyobb számban csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

Az iskolák regisztrációjára és a jelöltállításra szeptember 15-ig van lehetőség, a szavazást szeptember 21-én, Széchenyi István születésének évfordulóján indítják el.

A szavazás október 31-ig tart, a díjakat pedig november 15-én adják át a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében.

Fazekas István, a Stádium társadalmi és kulturális hírlap főszerkesztője elmondta, a díjat 2018-ban alapították azzal a céllal, hogy a Kárpát-medencében élő magyar ifjúságban tudatosítsák az egy nemzethez való tartozás érzését.

Fontos, hogy a fiatalok a nemzeti és a keresztény értékrend mentén tudjanak gondolkodni, mert ezek az értékek tartották meg a magyarságot és Európát – emelte ki Széchenyi Tímea.

Megjegyezte, a díjjal a diákokat arra ösztönzik, hogy vegyék figyelembe azokat a történelmi értékeket, amelyek a jelenben is megtartó erők lehetnek. Augusztus 26–28-án megrendezik a határon túli fiataloknak a Stádium-tábort, amelynek az Erdélyi Gyülekezet ad otthont a budapesti Reménység Szigetén. Arra is kitért, hogy az idén szeretnék megújítani a fiataloknak szóló, online Stádium magazint.

 

Borítókép: Széchenyi Tímea a Történelmi Magyar Családok Emléknapján (Forrás: Széchenyicsalád.hu)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.