Hogyan jutunk el a szerelmi bájitaltól az aranylakodalomig?

A programsorozat a Tiszavirág Néptáncegyüttes néptáncgálájával nyílik június 16-án. A koncertek mellett vígjáték, musical, opera, hét színházi produkció várja a közönséget nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékok újszegedi színpadán.

Forrás: MTI2024. 03. 02. 12:00
Varázslatos színházi atmoszféra a szegedi Dóm téren
Varázslatos színházi atmoszféra a szegedi Dóm téren Forrás: szegediszabadteri.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újszegedi szabadtéri színpad programsorozata a Tiszavirág Néptáncegyüttes néptáncgálájával nyílik június 16-án, Berecz András mesemondó és a Juhász Zenekar közreműködésével, A mi mesénk címmel. Június 28-án és 29-án a Kultúrbrigád több mint négyszáz előadást megélt musicalét, Az őrült nők ketrecét tekintheti meg a közönség. Július 12-én és 13-án az Orlai Produkciós Iroda vendégjátékával, a Válaszfalakkal folytatódik a programsorozat. Szabó Máté rendezésében az idősödő házaspár és családjuk ügyes-bajos kalandjait bemutató komédiában Hernádi Judit és Kern András játszik.

A Szegedi Szabadtéri Játékok újszegedi színpada.
A Szegedi Szabadtéri Játékok újszegedi színpada (Forrás: Szegediszabadtéri.hu)

Két héttel később, július 27-én Szikora Róbert, Lezsák Sándor és Zsuffa Tünde musicale, Az Ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje érkezik a Szegedi Szabadtéri Játékokra.

A főszerepben a fiatal színművész házaspár, Bori Réka és Koltai-Nagy Balázs látható; Cseke Péter rendezése az Árpád-házi Szent Erzsébet életét és korát mutatja be. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház vendégjátékát a Játékszín előadása, Szente Vajk vígjátéka követi, az Aranylakodalom augusztus 3-án kerül színre. A darab 2020-ban Újszegeden is bemutatott Legénybúcsú folytatása.

Gaetano Donizetti Szerelmi bájital című operáját is meghallgathatják az újszegedi nézők augusztus 10-én. A különleges est alkalmával a Szegedi Nemzeti Színház operatagozatának kiválóságai és meghívott vendégművészek koncertszerű előadáson éneklik a vígoperát a Velencéből indult fiatal alkotó, Bonecz Veronika szegedi bemutatkozó rendezésében.

Az újszegedi sorozat a Szép nyári nap című Neoton-musicallel búcsúzik a közönségtől augusztus 16-án és 17-én. 

Böhm György rendezésében, a Veres1Színház előadásában többek között olyan énekesek lépnek színpadra, mint Náray Erika, Fésűs Nelly és Falusi Mariann.

 

Borítókép: A Szegedi Szabadtéri Játékok része a programsorozat (fForrás: Szegediszabadtéri.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.