Jó ügy mellé áll az Operettszínház

A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért idén is gálakoncertet rendez április 23-án az Együtt az Autistákért Alapítvány javára.

2024. 04. 10. 10:00
A holland nemzeti balett prímabalerinája.
A holland nemzeti balett prímabalerinája. Fotó: Jan Willem Kaldenbach
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Együtt az autistákért című gálára április 23-án, kedden, 19 órától kerül sor. A műsorban felcsendülnek a legnépszerűbb és leghíresebb operett- és musicalrészletek az operettszínház sztárjai, Bojtos Luca, Fischl Mónika Liszt Ferenc-díjas, Füredi Nikolett, Kiss Diána, Nádasi Veronika, Szendy Szilvi, Széles Flóra, Dénes Viktor, Földes Tamás, György-Rózsa Sándor, Homonnay Zsolt Jászai Mari-díjas, Kocsis Dénes, Laki Péter és Ninh Duc Hoang Long előadásában. Színpadra lép a frissen Harangozó Gyula-díjas Simon István balettművész és a Budapesti Operettszínház balettkara (Szabó Barbara, Sík Milán, Németh Alexandra, Gallai Zsolt, Sautek Dóra, Szanyi Tamás, Feicht Richárd, Kelemen Krisztián, Molnár Máté, Schlégl András, Széphalmi Pál), az est sztárvendége pedig Maia Makhateli, a Holland Nemzeti Balett prímabalerinája, az európai táncélet fényes csillaga lesz. 

 

Az esten többek között Kálmán Imre, Huszka Jenő, Lehár Ferenc, Kacsóh Pongrác, Lévay Szilveszter, Kocsák Tibor, Miklós Tibor, Frank Wildhorn, valamint Alan Menken legszebb művei, így a Csárdáskirálynő, a Mária főhadnagy, A mosoly országa, a János vitéz, a Jekyll és Hyde, a Mozart!, a Légy jó, mindhalálig, a Carmen és az Aladdin örökbecsű dalai is elhangzanak. 

Mindemellett – igazi kuriózumként – Goldmark Károly–Seregi László A makrancos Kata, Aram Iljics Hacsaturján–Seregi László Spartacus, valamint Pjotr Iljics Csajkovszkij–Lev Ivanov Hattyúk tava című balettjeinek legendás táncai is a közönség elé tárulnak, csakúgy, mint Apáti Bence és Lenárt Gábor Kardtánc című koreográfiája, amely Aram Iljics Hacsaturján zenéjére készült.

Az előadást Bori Tamás rendezte, közreműködik a Budapesti Operettszínház Zenekara és Énekkara (karigazgató: Szabó Mónika), vezényel Pfeiffer Gyula fő-zeneigazgató. Az est támogatója a W Hotel Budapest.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.