Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Tíz fiatal zeneművészt tüntettek ki Junior Prima díjjal

Az elismerésekről a legkiválóbb magyar zeneszakértők döntöttek.

Forrás: MTI2024. 05. 16. 14:11
Forrás: mvmjuniorprima.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei díjazottak között szerepel Balog Nella csellóművész, Drippey Máté jazzszaxofonos, ifjabb Gál László kürtművész, Kelemen Gáspár hegedűművész, Mester Dávid zeneszerző és zongoraművész, Nagy Ábel Márton jazz-zongoraművész, zeneszerző és énekes, Papp Mátyás jazz-harsonaművész és hangszerelő, Stark János Mátyás hegedűművész, zeneszerző, Szabady Ildikó fuvolaművész és Szalai Molli zongoraművész – közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég. 

Junior Prima díj zeneművészet kategóriáját tizenhét éve hozták létre. Az előző évhez hasonlóan a díj idén is a zenei műfajok szélesebb körére terjed ki. 

Az elismerés pénzjutalommal is jár, az eddigi kétmillió forint helyett fejenként hárommillió forintra nőtt a kiemelkedő tehetségek támogatása.

Az elismeréseket szerdán adták át. A megújult zsűri a legtekintélyesebb magyar zeneművészeti szakértőkből, valamint az alapítványt és a társalapító MVM-et képviselő zsűritagokból áll, úgy mint Balázs János Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész, Prima és Junior Prima díjas, érdemes művész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense, az MMA rendes tagja, Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumi tagja, Bozóky Anita, a díj Társalapítója, az MVM Zrt. kommunikációs igazgatója, Devich Márton, a Bartók Rádió csatornaigazgatója, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek ügyvezető igazgatója, Fekete-Kovács Kornél Liszt Ferenc-díjas előadóművész, zeneszerző, karmester, Kapusi Kálmán tanszékvezető egyetemi docens, nagybőgőművész, a Debreceni Egyetem Könnyűzenei Intézet igazgatója, Keller András Kossuth-, Liszt-, Prima Primissima  és Bartók–Pásztory-díjas hegedűművész, karmester, érdemes művész, a Keller Quartet alapítója, a Concerto Budapest zeneigazgatója, az MMA rendes tagja, valamint Rúzsa Magdolna Máté Péter-, Artisjus-, Music Awards-, háromszoros Fonogram-díjas és négyszeres Petőfi Zenei Díjas énekesnő, dalszerző.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.