Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Ukrajna

A Magyar Állami Népi Együttes is fellép a színházi dolgozókat segítő gálán

Hetedik alkalommal rendezi meg jótékonysági gálaestjét a Színházi Dolgozók Szakszervezete (SzíDoSz) a nehéz helyzetbe került, egészségi állapota következtében rászoruló, szakmabeli kollégák megsegítéséért. Az eseménynek idén is a József Attila Színház ad otthont, június 5-én, szerdán. A gyűjtésben olyan fellépők segítenek, mint Bodrogi Gyula, Császár Angela, a Magyar Állami Népi Együttes vagy Peller Károly.

2024. 05. 26. 15:00
Kökényessy Ági és Kautzky Armand.
Kökényessy Ági és Kautzky Armand. Fotó: Kállai-Tóth Anett
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A színházi szakmák egyetlen országosan reprezentatív szakszervezete, az idén 105 éves SzíDoSz áprilisi közgyűlésén választotta meg új ügyvezető elnökségét. Az ezzel is megújuló szervezetet a következő öt évben Savanyu Gergely, a soproni Petőfi Színház színművésze irányítja, programjában első helyen az érdekképviseleti funkció megerősítésével. Az Együtt – Egymásért – Mindenkiért című jótékonysági gálaest hagyománya több évre és alkalomra tekint vissza, szervezése is még az előző szakszervezeti elnökség munkáját dicséri. 

szídosz gála
Szendy Szilvi és Peller Károly az Együtt – Egymásért – Mindenkiért című gálaesten idén is fellépnek. Fotó: Kállai-Tóth Anett

Az elmúlt év színházi szakmával kapcsolatos hírei, eseményei a nagyközönség számára is rávilágítottak arra, hogy akárki – és még egy színész is – kerülhet olyan váratlan élethelyzetbe, amelyet egyedül nem képes megoldani. Fókuszba került az is, hogy színházban dolgozni egyáltalán nem veszélytelen, és a nyugdíjba vonulás művészként is gyakran jelent kiszolgáltatottságot. A szakszervezet igyekszik a tagjai számára szociális védőhálót is nyújtani, ehhez azonban azok támogatását is kérik, akikért a művészek és a háttérben dolgozók a munkájukat végzik, vagyis a nézőkét.

A gálaest helyszíne idén is a József Attila Színház lesz, az intézmény pedig a teljes jegybevételt a Segítsünk Alapítványnak utalja át. A SzíDoSz ebből a támogatásból tud segítséget nyújtani a nehéz élethelyzetbe került, megváltozott egészségi állapotú színházi dolgozóknak. A június 5-ei, nagyszabású műsorban a támogató közönséget vers, próza, operett- és musicalrészletek, tánc és sok zene várja. A közreműködő művészek idén is honorárium nélkül vállalták a fellépést megszorult helyzetben lévő kollégáikért.

Fellép többek között: Bodrogi Gyula, Esztergályos Cecília, Nemcsák Károly, Császár Angela, Mészáros Árpád Zsolt, Kubik Anna, Hegedűs D. Géza, Voith Ági, Sasvári Sándor, Peller Károly, a Magyar Állami Népi Együttes, a Fővárosi Nagycirkusz artistái és még sokan mások. A gála műsorvezetői Kökényessy Ági és Kautzky Armand, rendezője Mihályi Győző.

A Színházi Dolgozók Szakszervezetének Segítsünk Alapítványa az este bevételének függvényében tud segíteni a szakmabelieknek. Ebből a célból a hagyományos nézői jegyeken kívül vásárolhatók támogatói jegyek is tizenötezer forintért.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.