A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Demeter Szilárd megszólalt Csák János lemondásáról

A Nemzeti Múzeum főigazgatója az új tárcavezetőről is beszélt.

Forrás: Index2024. 06. 11. 12:00
Demeter Szilárd
Demeter Szilárd. Fotó: Békés Megyei Hírlap/Bencsik Ádám
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, vasárnap este lemondott Csák János kulturális és innovációs miniszter, akinek munkáját Hankó Balázs korábbi államtitkár folytatja. Az új tárcavezető ma le is teszi az esküjét az Országgyűlés előtt. 

Demeter Szilárd
Csák János (Fotó: Origo/Ladóczki Balázs)

Csák János lemondása kapcsán most megszólalt Demeter Szilárd, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója. Demeter, aki a hat múzeumot összefogó, nemrég életre hívott Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központ vezetője is, az Indexnek úgy fogalmazott: 

A feladatom ellátása érdekében az a dolgom, hogy a mindenkori miniszterrel a lehető legjobban együttműködjek. Oly módon, hogy ebből a magyar közgyűjteményi rendszer profitáljon

 – mondta, hozzátéve, így dolgozott együtt Csák Jánossal és a jövőben Hankó Balázzsal is így tervezi a közös munkát.

Demeter Szilárd kifejtette, Csák János az elmúlt két évében azt közvetítette, hogy a közgyűjteményi rendszer megerősítése kormányzati akarat, tehát stratégiai együttműködésről volt szó. Hankó Balázs pedig szerinte „rendszerlogikailag lát a pályán, vagyis egészben látja a rendszert”, ami szavai szerint nagyon jó tulajdonság egy olyan típusú minisztériumban, mint a KIM.  

Okos embernek ismertem meg, aki ráadásul többgyermekes családapa, tehát tudja, mi a tét és mi a cél

 – tette hozzá.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.