A kubai mulatók sztárjai Budapesten

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a Karib-térség első számú kedvence, a Habana Social Club búcsúturnéra indult Európában. Kilenc országban lép fel, köztük Magyarországon. Vasárnap este a Budapest Park színpadán lesz látható és hallható a nagyszabású kubai show. Ez alkalommal a zenekar a szintén világhírű Tropicana Club szólótáncosaival egészül ki, hogy egészen egyedi műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

2024. 06. 12. 19:00
kubai
A Habana Social Club búcsúturnéja. Fotó: Andras Belovari
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki már valaha is járt Kubában, átélhette azt a semmihez sem hasonlítható élményt, amit egy-egy helyi zenekar előadása nyújt. A megannyi megpróbáltatáson átesett kubai nép életösztöne töretlen, minden pillanatban az élet feltétlen szeretetét, az örömök keresését hirdetik, és számukra elsősorban a zene és a tánc jelentik az utat a boldogsághoz. A Habana Social Club méltó és egyetlen hivatalos utódja a legendás Buena Vista Social Clubnak, legalább annyi fülbemászó és közismert slágerrel. Chabez Alberto Reyes, az együttes frontembere jelenleg Kuba leghíresebb színpadán, az El Guajiritóban lép fel rendszeresen, ahova nem kevesebb, mint száz dollár a belépő. Jövőre azonban már a saját show-jában lép pódiumra Las Vegasban. Így a Habana Social Club feloszlik, ezért indult az együttes búcsúturnéra.

kubai
A kubai mulatók sztárja. Fotó: Concerteurope

Felcsendülnek a legnagyobb kubai slágerek

Május 21. óta tartózkodnak Magyarországon, felléptek a nagyobb városokban, mindenhol telt ház előtt. 

A koncerteken a különleges show nézői megtapasztalhatják a kubai életérzést: a Habana Social Club dalai mellett számos latin-amerikai világsláger akusztikus átdolgozását is meghallgathatják.

A zenei utazáson felcsendülnek a legnagyobb kubai slágerek: Flor palida, Chan Chan, Bailando, Vivir Mi Vida, El Carneval, Guantanamera, Caballo viejo, Represent Cuba vagy az Anhelo, amit Ricky Martin is feldolgozott. A koncert minden korosztálynak páratlan zenei csemege, az autentikus díszlet, a Tropicana Club táncművészei, a színes jelmezek, a havannai hétköznapok hangulatát felidéző vetítés is felejthetetlenné varázsolják az estét.

A Budapest Park méltó befejezése lesz a hazai turnénak ahol a legnagyobb show-val várják azokat, akik egy igazi kubai–latin buliba vágynak.

A több mint fél évszázados múltú Habana Social Club alapító tagjai közül páran már távoztak az élők sorából, így a jelenleg tizenegy fős zenekar az évtizedek során többször megújult, fiatal virtuóz zenészek is csatlakoztak az idősebb tagok mellé. 

Francisco Sanchez Ramos és Rubén Gonzalez alapítók szerint a kubai nép életéhez, sorsához, emlékeihez egy-egy dal kötődik, amelyek a világ minden emberéhez szólnak, kivétel nélkül mindenki magáénak érezheti a bánatukat és boldogságukat. Ez a zenei örökség óriási alázatot és felelősséget kíván az előadóktól.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.