Mága Zoltán fontos kezdeményezésre hívta fel a figyelmet + videó

A cigánymuzsika ünnepén, június 15-én az ország számos pontjáról érkeznek kávéházi cigány zenét játszó zenekarok, hogy a budapesti éttermek, kávéházak, bárok teraszain felelevenítsék a kort, amikor a vendéglátást muzsikaszó kísérte – áll a Dankó Pista-emléknap honlapján. E fontos kezdeményezésre hívta fel a figyelmet közösségimédia-oldalán Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjjal és érdemes művész címmel kitüntetett hegedűművész.

Forrás: Mága Zoltán hivatalos Facebook-oldala2024. 06. 11. 18:00
Mága Zoltán az 50 év, 50 koncert című turné keretében Makón.
Mága Zoltán az 50 év, 50 koncert című turné keretében Makón. Forrás: Facebook/Mága Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kultúra és a cigány muzsika szempontjából fontos és egyedülálló kezdeményezés a Dankó Pista-emléknap. Ennek jelentőségére a nemzetközileg elismert Mága Zoltán a Facebook-oldalán hívta fel a figyelmet egy videó kíséretében, amelyen Dankó Pista Eltörött a hegedűm című szerzeményét játssza. 

A videó mellett az alábbi üzenettel biztatta követőit Mága Zoltán, hogy vegyenek részt az emléknapon:

Június 15-én Dankó Pista-emléknap lesz Budapesten!

Nagy örömömre szolgál, hogy bemutathatom a Dankó Pista-emléknapot, melynek célja, hogy felélessze a kávéházi és éttermi cigány zene hagyományát, és felhívja a figyelmet ennek az egyedülálló műfajnak a kulturális és turisztikai jelentőségére.

Több mint 80 budapesti helyszínre az ország minden szegletéből érkeznek a kávéházi cigány zenét játszó zenekarok, hogy a főváros közönsége előtt felelevenítsék azt a kort, amikor az éttermek és kávézók zömében cigány muzsika szólt.

Ne maradjatok le, látogassatok el június 15-én Budapestre! 🎶✨

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.