Elhunyt a Vízipók-csodapók alkotója

Kertész György 97 éves volt, utolsó hónapjaiig dolgozott.

2024. 07. 23. 16:59
Kertész György
Kertész György. Fotó: diafilm.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kilencvenhét éves korában elhunyt Kertész György, az egyik legkedveltebb magyar rajzfilm-sorozat, a Vízipók-csodapók írója. Halálát fia jelentette be közösségi oldalán. Ifjabb Kertész György azt írta, édesapja tartalmasan, szeretetben töltött 97 év után, múlt éjjel köszönt el a földi léttől. 

Vízipók
Vízipók és barátja, Keresztespók. Forrás: Diafilm.hu

Egészen utolsó hónapjaiig alkotott, életében többet adott, mint kért. Generációkat tanított szakmára, emberségre, a természet szeretére. Emlékezzünk rá mindazzal, amit adott, amivel előre vitt bennünket 

– írta.   

Kertész György 1927-ben született Nyíregyházán, írói tevékenysége mellett hidrobiológus volt és egyetemi tanár, 1950-es diplomaszerzését követően 37 éven át dolgozott az ELTE Természettudományi Karán, de 1992-es nyugdíjba vonulását követően is folytatta az oktatást. Mindezek mellett szakértőként közreműködött a Fővárosi Csatornázási Művek, a BM Bűnügyi Laboratóriuma és halgazdaságok speciális vizsgálatainak elkészítésében is – olvasható a Diafilm.hu-n közzétett életrajzban.   

A Vízpók-csodapók című rajzfilmet, amelyet Bálint Ágnes dramaturggal írt, 1978 és 1988 között sugározta a Magyar Televízió.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.