Keanu Reeves Hawaiin mentheti meg a világot

A Sony filmstúdió szerezte meg a Michael Crichton hagyatékában talált és James Patterson által befejezett Eruption (Kitörés) című regény megfilmesítési jogait, amely iránt a könyv júniusi megjelenése óta nagy volt az érdeklődés.

Forrás: MTI2024. 07. 12. 18:00
Keanu Reeves
Keanu Reeves Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Deadline szerint a film megrendezését a 2018-ban bemutatott, Free Solo – Mászókötél nélkül című, Oscar-díjas dokumentumfilm és a Nyad című, idén színészi Oscarokra jelölt drámarendező házaspárra, Jimmy Chinre és Elizabeth Chai Vasarhelyire bízták. A főszerepre felvetődött Keanu Reeves neve is. A producerek között van Michale Crichton özvegye, a szerzőtárs James Patterson, Shane Salerno, valamint a rendeződuó is.

Keanu Reeves
Michael Crichton. Fotó: AFP

Az Eruption című regényen Crichton mintegy húsz évig dolgozott 2008-ban bekövetkezett halála előtt. A történet Hawaii legnagyobb szigetén játszódik, ahol évtizedek óta veszélyes katonai titkokat rejtegetnek, ami még annál is nagyobb fenyegetést jelent, mint a szigeten kitörő vulkán.

Sherri Crichton egy évtizede fedezte fel a befejezetlen kéziratot néhai férje hátramaradt munkái között, és ő küldte el Pattersonnak, hogy fejezze be. Az Eruption a megjelenése után a toplisták élére ugrott.

Crichton és Patterson regényei világszerte összesen mintegy hétszázmillió példányban keltek el. Crichton tudományos alapokon nyugvó regényei a filmkészítők és a stúdiók kedvencei lettek: a Jurassic Parktól a Vészhelyzeten és a Twisteren át a Westworldig több mint tízmilliárd dolláros bevételt hoztak a mozipénztáraknál.

A Twister folytatásaként forgatott Twisters – Végzetes vihart csütörtöktől vetítik a magyar mozikban. A Jurassic World 4 is készül Scarlett Johanssonnal az egyik főszerepben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.