Immerzív gyerekkoncert a Magyar Zene Házában

A Magyar Zene Házában érdekes gyerekprogramot tartanak augusztus 3-án. A Történet a mesén túl című gyerekkoncerten a zene és a festészet kerül a középpontba.

2024. 07. 24. 12:30
magyar zene háza samodai-szives duó gyerekkoncert
Egy gyerekkoncert, ahol lehet festeni? A Magyar Zene Házában augusztus 3-án különleges esemény várja az érdeklődőket Fotó: Nagy Dénes
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus 3-án festékből és zenéből alkotnak egy mesét a gyerekek Nagy Katalin Matild és a Samodai-Szives Duo gyerekkoncertjén.

samodai-szives duó koncert magyar zene háza
A Samodai-Szives Duó tagjai, Samodai Bence János és Szives Márton, valamint Nagy Katalin Matild. Forrás: Lackás Photo

Játszva beletanulni a művészetek szeretetébe a legkönnyebb, de a leghasznosabb dolog is. Mi pedig megadjuk hozzá a megfelelő lehetőséget, hogy mindenkiből kibújhasson a kreativitása

 – vallja Szives Márton, Pro Arte Aranyérmes és MMA-ösztöndíjas ütőhangszeres művész. Szives Márton már tíz éve szerkeszt immerzív koncerteket felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Jelmondata a „Közösen átélni!”, és mesét, újzenei koncertet és képzőművészetet ötvöz a koncertjein. Előadásai pedig nemcsak egy szűk rétegnek szólnak, hanem mindenki megtalálja a helyét az alkotásban.

Gyerekkoncert a Magyar Zene Házában

Ezúttal a Magyar Zene Házába látogat el a Történet a mesén túl című koncertsorozata újabb eseményével. 

Az augusztus 3-i produkcióban Nagy Katalin Matild képzőművésszel és a Samodai-Szives Duóval viszik színpadra a vizuális gyerekkoncertjüket. Festék, mozgás, interakció, közös zenélés és mese: a történetet együtt „írják” a közönséggel.

Legutóbb a Filharmónia Magyarország és a békéscsabai Munkácsy Negyed közös programjában alkottak együtt az ütőhangszeres művésszel a gyerekek, de a Samodai-Szives Duó koncertjén a szarvasi közönség és a Lóvasút gyermekhada is beszállt a történet alakításába. A végeredmény pedig egy alkotással és kikapcsolódással teli röpke egy óra, amelynek a végén egy óriási festményt készítenek a közreműködők – és mellesleg eközben megmentik a királylányt vagy éppen a királyfit.

A Magyar Zene Háza az egyik legjobb helyszín egy ilyen programhoz: inspiráló a környezet és a csapat is, az egész helyszín a zenepedagógia szabadegyeteme

 – hangsúlyozta Szives Márton, aki kifejezetten erre a helyszínre dolgozta át Nagy Katalin képzőművésszel és a Samodai Bence trombitaművésszel a programjukat.

A Történet a mesén túl című gyerekkoncert augusztus 3-án 10:30-kor várja a családokat és a gyermekeket egy közös alkotásra a Magyar Zene Háza szabadtéri színpadán. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.