Különleges színpadi műsorral és szabadtéri táncházzal búcsúztatták Novák Ferenc Tatát

Barátok, kollégák, tanítványok, tisztelők búcsúztak Novák Ferenc Tatától, a Nemzet Művészétől, Erkel- és Kossuth-díjas érdemes művésztől hétfőn az Erkel Színházban.

2024. 10. 21. 21:11
Novák Ferenc Tata nyilvános búcsúztatása
Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alapos, személyes, saját gyűjtésből és élményből származó folklórismeret és színházi érzék és igény: ez volt Novák Tata

– hangzott el a Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas koreográfus, a Nemzet Művésze nyilvános búcsúztatásán hétfőn az Erkel Színházban. 

Novák Ferenc Tata nyilvános búcsúztatása
Fotó: Csudai Sándor

Az eseményen szövegrészleteket olvastak fel többek között Bodor Pál, Parászka Boróka és Csukás István Tatáról szóló, őt méltató írásaiból, a táncos és zenés produkciók mellett vetítésekkel idézték meg a legendás koreográfust. Az eseményen közreműködött mások mellett Herczku Ágnes, Korniss Péter, Tóth Ildikó, Schlanger András, Érdi Tamás és Borbély Mihály. 

A közös színpadi megemlékezés és éneklés után az Erkel Színház mellett szabadtéri táncházzal ünnepelték a magyar táncházmozgalom egyik legjelentősebb alakjának életművét. 

Az eseményt a koreográfus gyermekei, Novák Péter színész, énekes és Novák Eszter rendező szervezték.

Novák Ferenc Tata 94. életévében, augusztus 17-én hunyt el. Temetése szűk családi körben volt a Farkasréti temetőben, sírja a 43-as parcella első sorában van.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.