A Tokaji Írótábor Egyesület régi fotókat keres

A Tokaji Írótábor Egyesület a tábor félévszázados, 2022. évi jubileumára készülődve impozáns fotóalbumot állít össze a nagy múltú irodalmi találkozó ötven évéből. Ezért arra kér minden kedves érintettet, egykori táborlakót, hogy amennyiben rendelkezésére állnak a tábor egykori életét illusztráló felvételek, s azokat szívesen felajánlaná a válogatáshoz, küldje el az egyesület címére.

Magyar Nemzet
2021. 05. 14. 9:09
null
Az Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetése a Tokaji Írótáborban 2020 augusztus 18-án Fotó: Örökségintézet.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1972-ben alapított tokaji írótábor jövőre ünnepli 50. évfordulóját. A jeles jubileumra megjelenik egy összegző és történelmi jelentőségű fotóalbum, amely a kezdetektől egészen napjainkig képekben igyekszik bemutatni fél évszázados történetét.

Szakmabéli és civil látogatókat is arra kérnek: a tokaji írótáborban készült vagy ahhoz köthető fotóikat juttassák el a [email protected] címre.

Az Örökségműhely kerekasztal-beszélgetése a tokaji írótáborban 2020. augusztus 18-án – Vízi László Tamás, Salamon Konrád, Schmidt Mária és Makranczi Zsolt
Fotó: Örökségintézet.hu

Fontos, hogy a fotóhoz tartozó valamennyi információt is tüntessék fel a küldeményben egy kísérőlevél formájában (ki/kik/mi látható a képen, mikor készült, ki készítette). Ha nincs a képről információja, akkor is várják szeretettel, hátha az egyesület elnöksége és tagsága azonosítani tudja a fotón szereplőket.

Ha elektronikusan küldik el a képe(ke)t, akkor azt kérik, hogy jó minőségben szkenneljék be, és nagy felbontásban továbbítsák azokat. A fotó minősége kevésbé számít, a szkennelés minősége a fontos.

Postai úton (Tokaji Írótábor Egyesület, 4220 Hajdúböszörmény, Deák Ferenc utca 2.) az eredeti fotókat is szívesen várják, amelyeket a digitalizálás után természetesen visszajuttatnak a tulajdonosnak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.