Elhunyt Szersén Gyula Jászai Mari-díjas színművész, szinkronszínész

Több mint húsz filmben az ő hangján szólalt meg Charles Bronson. Szersén Gyulát nyolcvanéves korában érte a halál.

Magyar Nemzet
2021. 03. 17. 22:41
Szersn Gyula
Budapest, 2015. december 2. Szersén Gyula színész a Hogy volt!? címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának stúdiójában. A mûsorban az ötven évvel ezelõtt az egykori Színház- és Filmmûvészeti Fõiskolán végzett aranydiplomás színészek találkoztak. MTVA Fotó: Zih Zsolt Fotó: MTVA/Zih Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elhunyt Szersén Gyula Jászai Mari-díjas színművész. Szersén Gyula 1940. november 22-én született Budapesten, 1965-ben kapott oklevelet a Színiakadémián, ezután a Nemzeti Színház tagja lett. Jellegzetes hangja miatt évtizedek óta az egyik legfoglalkoztatottabb szinkronszínész volt. Több mint húsz filmben az ő hangján szólalt meg Charles Bronson. De olyan külföldi sztároknak is kölcsönözte a hangját, mint Paul Newman, Terence Hill, William Shatner. Szersén Gyulát 2018-ban a szinkronszakma életműdíjjal tüntette ki.

Fotó: MTVA/Zih Zsolt

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.