Kulturális programokkal indítják a nyarat Simonpusztán

A Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület idén is színes programsorozattal készül a hagyományokat és minőségi időtöltést kedvelők számára. A júniusban kezdődő események a lovas kultúránkról, múltunkról és történelmünkről adnak teljes körű képet. A szervezet célja, hogy hazánk kiemelkedő történelmi eseményeit jobban megismerjük, továbbá hogy a mai rohanó világban a lovak segítségével közelebb kerüljünk a természethez, az állatszeretethez.

Magyar Nemzet
2021. 05. 12. 18:10
null
Fotó: Photographer: Virag J. Peter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ló a magyar nemzet régi szimbóluma, ezért a Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület hitvallása is az, hogy a lovas érték a múltba tekint vissza, és a jövőbe mutat – áll az egyesület lapunkhoz eljuttatott közleményében. A szervezők kiemelten figyeltek arra, hogy ebben a nehézségekkel teli időszakban is eljuttassák kulturális és online programjaikat a közönséghez. Ezért az egyesület szakemberei folyamatosan állítják elő azokat a nemzet kultúrájáról, a lovas kultúráról szóló online tartalmakat, melyeket a Facebook-oldalon és a YouTube-csatornán érhetünk el. A közlemény arra is kitér, hogy már elkészült a 150. rész, így a koronavírus okozta nehézségek ellenére is komoly sikereket tudhatnak maguk mögött: az új, kulturális és ismeretterjesztő tartalmaik meghaladták az egymilliós nézettséget.

István Gábort, a Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület alelnökét idézi a közlemény: „Az egyesület az idei évtől regisztrált előadó-művészeti szervezet is, így olyan évadra készülünk, mely méltó Nemzetünk kulturális igényeihez. A reményteli változások jegyében állítottuk össze idei programjainkat, melyek között jótékonysági és családi rendezvényeket találunk, de folytatjuk az online tartalmak gyártását is.”

Június 19-én tartják meg a Nyárindító Gyermekfesztivál jótékonysági rendezvényt, ahol a gyerekek kipróbálhatják az íjászatot, tűzoltó-, rendőr- és mentőautó-bemutatón vehetnek részt, illetve kézművessátor és sétalovagoltatás is várja a látogatókat. A programot színesíti a Szőcs Géza Magyar Történelmi Színház bemutatója, a Padlás, amely a Magyarock Dalszínház Színházi Egyesület közreműködésével valósul meg. A félig mese, félig musical kiváló szórakozást nyújt gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Július 18-án rendezik meg a III. Érdi vágtát, színes programokkal, bemutatókkal, zenés gálaműsorral Dolhai Attila előadásában. Augusztus 21-én a Szent István-napon, szeptember 11-én a II. Nemzeti rendvédelmi és lovas hagyományőrző napon vehetünk részt. Október 23-án ünnepi műsorral készülnek a szervezők, a Liberté színházi előadást nézhetjük meg. December 6-án pedig lovas Mikulás-ünnepséget tartanak a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban.

 

Nem lesz hiány nagyszabású színházi produkciókban
Fotó: Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület

További információkat a Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület honlapján (http://www.simonpuszta.hu/) és Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/SimonpusztaNLHE) találnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.