Eldőlt, kinél landolhat a Class FM volt frekvenciája

Andy Vajna korábbi üzlettársához kerülhet az országos frekvencia.

MN
2018. 02. 21. 18:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Médiatanács e heti, keddi ülésén alaki (formai) hibára hivatkozva kizárta a jelenleg már csak kizárólag weben fogható Class FM-et működtető Advenio Zrt.-t a folyamatban lévő országos kereskedelmi rádiós pályázatból – írja biztos forrásra hivatkozva a 24.hu.

A másik pályázó, a Hold Reklám Kft. pályázatát a nemrégiben történt hiánypótlás után már megfelelőnek találta a grémium. Mivel csak ketten indultak el a pályázaton, egyetlen pályázó marad „versenyben”, így pedig a pályázati eljárás lezárultát követően a Hold Reklám Kft. kezdheti majd meg a Class FM által 2016 novemberéig használt országos rádiós frekvencián a sugárzást. Bakai Mátyás a Hold Reklám Kft. ügyvezetője és tulajdonosa néhány hónapja még a Radio Plus Kft. társügyvezetője volt Andy Vajna mellett, sőt a cég jelenleg is a Rádió 1 partnere. A Radio Plus Kft. működteti a ma már több mint 30 városban fogható, hálózatban működő Rádió 1-et. Ráadásul a Hold Reklám Kft. Mészáros Lőrinc bankjától vett fel hitelt.

Az azonban még kérdéses, hogy a Hold Reklám Kft. mikor kezdheti meg műsorainak sugárzását, mivel a rádiós frekvencia körül jelenleg is folyamatban vannak bírósági perek, így csak a választás után kezdheti meg tényleges tevékenységét Magyarország egyetlen országos analóg rádiófrekvencián sugárzó kereskedelmi rádiója.

A Class FM-et működtető Advenio Zrt. ügyvezetője a 24.hu-tól értesült a döntésről. Bár egyáltalán nem tűnt meglepettnek, de nem kívánt nyilatkozni az esetleges jogorvoslattal kapcsolatban, mivel egyrészt az Advenio Zrt.-t tulajdonló amerikai üzletemberrel, Michael McNutt tulajdonossal is szeretne előbb konzultálni, másrészt előbb szeretné megtudni, milyen formai kifogással zárta ki az általa vezetett céget a Médiatanács a pályázatból. 

A Class FM-et 2016 novemberében némította el analóg frekvenciáján a Médiatanács, miután a testület nem hosszabbította meg a médiaszolgáltatási jogosultságát. A Class FM ezután pert indított a testület ellen, a bírósági eljárás máig folyamatban van, és ennek végét ki sem várva írt ki pályázatot a frekvencia hasznosítására a Médiatanács. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.