Szabadon látogatható Babits Mihály szülőháza Szekszárdon

Nyaralj itthon! címmel indított sorozatot a közmédia. Molnár Csilla, az M1 meteorológusa motorral járja be az országot, és Magyarország természeti csodáit, épített örökségét és kulturális sokszínűségét mutatja be.

Forrás: HIRADO.HU2020. 08. 05. 15:14
null
Nincs többsége a baloldalnak a tolnai megyeszékhelyen Fotó: Jászai Csaba Forrás: MTI/Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy különleges klímájú város, ahol az Alföld és a Szekszárdi-dombság találkozik. Egy megyeszékhely, ami a nemes boroknak és művészeteknek is otthont ad, és amely egykor Vitéz János birtoka volt.

Ez Szekszárd, Babits Mihály szülővárosa – mondta Molnár Csilla meteorológus az M1 Nyaralj itthon! című műsorában.

„Röpülj, lelkem, keresd meg hazámat! Áll a régi ház még, zöld zsalúja mögött halkul anyám mélabúja: ősz hajú, de gyermekarcú bánat...”

– Babits Mihály így ír Hazám! A ház című versében szülőházáról, amit anyai nagyapja, Kelemen József vásárolt meg 1855 körül és csaknem 100 évig állt a család tulajdonában – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.