Élő közvetítés
Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

Járványnézeti funkcióval bővülhet a Google térképe + kép

Színekkel jelezheti majd a fertőzések számát.

Forrás: origo.hu2020. 09. 07. 17:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az androidos appokban folyamatosan kutató Jane Manchun Wong ezúttal a Google térképekben talált egy fejlesztés alatt álló érdekességet, a jelek szerint az segítene a jövőben vizualizálni a koronavírussal diagnosztizált betegek számát a különböző országokban, továbbá azok nagyobb közigazgatási területein.

A fejlesztés alatt álló Covid–19 réteget ugyanott lehetne aktiválni, ahol váltani lehet a normál, a műholdas és a domborzati térképek között, vagy épp bekapcsolható az utcanézet.

Jelenleg csak az USA tagállamairól képes fertőzöttségi információkat nyújtani, a szükséges adatokat többek közt a Johns Hopkins Egyetem webhelyéről veszi.

Természetesen jó kérdés, hogy mennyi praktikus értelme és jelentősége van a nézetnek, részben mivel a fejlesztői változata csak színezi a térképet: semmiféle kontextust sem tesz elérhetővé, ami segítené a mutatott helyzet értelmezését. Ez persze a funkció elérhetővé válásáig megváltozhat, már ha egyáltalán bevezetésre kerül a járványnézet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.