Olyan dolog történt a magyar utakon amire kevesen számítottak

A tavalyi év azonos időszakához képest jóval kevesebben haltak meg balesetben a hazai utakon.

Forrás: origo.hu2020. 09. 08. 10:41
null
Nagykereki, 2020. szeptember 4. Az M4 autópálya Berettyóújfalu és Nagykereki közötti új szakasza Nagykereki határában az átadás napján, 2020. szeptember 4-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2020 január elseje és augusztus vége között összesen 9018 személysérüléses közúti közlekedési baleset történt, ez a szám 16,1 százalékkal alacsonyabb mint tavaly.

Nemcsak a tavaszi kijárási korlátozások alatt, hanem az év későbbi, jóval nagyobb forgalmú részében is javulás látszik – írta a Kreszvaltozas.hu.

A halálos kimenetelű balesetekben még jelentősebb a csökkenés mértéke: idén az első nyolc hónapban 240 halálos kimenetelű baleset történt, ami 24,3 százalékos csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezekben a balesetekben tavaly 358-an haltak meg, idén 26,8 százalékkal kevesebben, 262-en vesztették életüket az útjainkon.

A súlyos sérüléses balesetek száma az összbalesetszámhoz hasonló mértékben mérséklődött, idén a tavalyihoz képest 16,2 százalékkal történt kevesebb. A súlyos sérültek száma ezen belül 16 százalékkal (3599-ről 3023-ra) csökkent.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.