Figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat a sűrű köd miatt

Szerdán fokozatosan javulnak a látási viszonyok, de helyenként tartósan ködös maradhat az idő.

Forrás: MTI, met.hu2020. 11. 17. 20:17
null
Ismét jellemzője lesz az időjárásnak az elmúlt időszakban már megtapasztalt sűrű köd Forrás: facebook.com/orszagosmeteorologiaiszolgalat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tartós, sűrű köd veszélye miatt az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez kedden eljuttatott veszélyjelzésben azt írták: estétől többfelé képződik köd (legkisebb eséllyel északnyugaton). Szerdán fokozatosan javulnak a látási viszonyok, de helyenként tartósan ködös maradhat az idő.

Ismét jellemzője lesz az időjárásnak az elmúlt időszakban már megtapasztalt sűrű köd
Fotó: facebook.com/orszagosmeteorologiaiszolgalat

Emiatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megye kivételével az egész országra kiadták a figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint szerdán a leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 6 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet. Napközben többnyire 10-14 fokig melegszik a levegő, de a tartósan felhős, párás részeken ennél pár fokkal hidegebb lesz az idő.

Megváltoztak a közlekedési viszonyok, alkalmazkodni kell hozzájuk

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt hetekben több olyan baleset is történt, amelyek a megváltozott, őszi viszonyok számlájára írhatók, egészen pontosan arra vezethetők vissza, hogy a közlekedés résztvevői nem vették figyelembe ezeket a megváltozott körülményeket. A balesetek során elmondható, hogy a sofőrök nem az út-, a látási és az időjárási viszonyoknak megfelelően választották meg járművük sebességét, a gyalogosok pedig nem viseltek a láthatóságuk elősegítése érdekében semmiféle kiegészítőt – írja az automotor.hu. Az őszi időjárás egyik leggyakoribb baleseti formája az úgynevezett pályaelhagyásos baleset. Ennél a baleseti típusnál a jármű a forgalmi sávot elhagyva letér az útpályáról vagy az út valamely tartozékának ütközik. Kiváltó okai között ugyanúgy szerepet játszanak emberi tényezők, mint a gépjármű nem megfelelő állapota vagy a megváltozott időjárási viszonyok melyekhez képest nem jól megválasztott sebesség.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.