Nehéz megmagyarázni, miért öl meg valaki így egy állatot

A Fox Project 2000 fontnyi jutalmat ajánlott fel annak, aki a tettes kilétének megállapításához vezető, döntő információkkal szolgál.

Forrás: MTI2020. 11. 10. 8:15
null
A kép illusztráció Forrás: images.pexels.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyílpuskával öltek meg két rókát London délkeleti részén.

Az egyik állatot Kidbrooke negyedben találták az elmúlt héten, majd a Fox Project jótékonysági szervezetnél kapott kezelése ellenére elpusztult. A rendőrség közlése szerint a régióban nem sokkal korábban is találtak egy számszeríjjal megölt állatot, egy harmadikat pedig valaki nyíllal a testében látott.

Conchi Gago, a hatóság vadvédelmi ügyekért felelős egységének munkatársa szerint az esetek nyugtalanítóak.

A kép illusztráció
Fotó: images.pexels.com

„Nagyon sokkoló, hogy két állat ilyen szörnyű körülmények között múlt ki. Nyilvánvaló, hogy aki tette, szándékosan tette, és szörnyű a gondolat, hogy valaki direkt meg akar sebesíteni és ölni egy vadon élő állatot” – mondta.

A rendőrség közölte, hogy a Fox Project 2000 fontnyi (mintegy 800 ezer forintnyi) jutalmat ajánlott fel annak, aki a tettes kilétének megállapításához vezető, döntő információkkal szolgál. Törvényellenes ugyanis bármely vadon élő állat megölése vagy elfogása íj vagy nyílpuska segítségével.

„Évente több mint ezer rókát kezelünk speciális mentőközpontunkban, de ez egy igazán sokkoló eset. Nehéz megérteni, hogy társadalmunkban él egy olyan csoport, amely képes állatokkal szemben ilyen kegyetlenség elkövetésére” – idézi Trevor Williamst, a Fox Project alapítóját a BBC.

Beugrott iszogatni a fiatal róka, nagy vita kerekedett + videó

Szeptemberben adtunk hírt arról, hogy Balatonszemesen feszültséget okozott az, hogy egyre több róka lakik és kóborol a településen. Akkoriban újabb poszt is kikerült a település közösségi oldalára. Aki a felvételt készítette, sérelmezi, hogy olyan sok róka van már a közvetlen közelükben, hogy nem meri kiengedni az udvara a macskáit. Többen is hozzászóltak, és kiderült, hogy volt ahonnan cipőket vittek el, volt ahonnét fényes nappal a baromfit. Mások azt jelezték, hogy az udvaron már semmit nem mernek elől hagyni, már a komposztot is a garázsban gyűjtik, mert rendszeresen széttúrták a kis ravaszdik. A helybeliek arra készültek, hogy nyomatékosan kérik az önkormányzat segítségét, mert eddig hiába panaszkodtak, a hivatal nem tett semmit. Persze olyan is van, aki tudna együtt élni az állatokkal és védelmébe vette a rókákat, és inkább állatvédőktől kérne segítséget.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.