Csaknem kétszáz teknőst találtak egy bőröndben Galápagos-szigetek repülőterén

A Galápagos-szigetek egyik repülőterének munkásai 185 teknőst fedeztek fel egy bőröndben.

Forrás: MTI2021. 03. 29. 11:28
null
Isabela-sziget, 2021. február 01. A Galápagos Nemzeti Park által 2021. február 1-jén közreadott dátum nélküli képen óriásteknõsök az ecuadori Galápagos-szigetekhez tartozó Isabela-szigeten, az Alcedo térségében, ahova szakértõk látogattak 2021. január 17-24. között. A nemzeti park igazgatóságának tudósai és a park õrei 4723 óriásteknõst megjelöltek, hogy megfigyelhessék a fejlõdésüket. MTI/EPA/Galápagos Nemzeti Park/Jibson Valle Fotó: MTI/EPA/Galápagos Nemzeti Park/Jibson Valle
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Galápagos-szigetek egyik repülőterének munkásai 185 teknőst fedeztek fel egy bőröndben.

Az állatokat Ecuador szárazföldi részére csempészték volna – közölte az ecuadori környezetvédelmi minisztérium a Twitteren. Egy rutinellenőrzésen találták meg vasárnap az állatokat, a rendőrség nyomozást indított.

Óriásteknősök a Galápagos-szigetek Alcedo térségében.
MTI/EPA/Galápagos Nemzeti Park/Jibson Valle

A környezetvédelmi miniszter, Marcelo Mata elítélte az Ecuador vadállatai és természeti öröksége ellen elkövetett bűnt.

Az állatcsempészeket a Galápagos-szigetek hatóságai 1-3 év börtönnel büntethetik.

Fotó: MTI grafika

Egyedülálló állat- és növényvilága miatt az Ecuadortól ezer kilométerre nyugatra lévő vulkáni szigetek 1979 óta az UNESCO világörökségi listáján szerepelnek. A szigetcsoporton él a galápagosi óriásteknős, az eredetileg ott honos 15 teknősfaj közül három már kihalt.

A Csendes-óceánban elzártan lévő szigetcsoporton világviszonylatban a legnagyobb a kizárólag ott megtalálható fajok száma. A szigeten 1835-ben tett látogatása és különleges állatvilágának megismerése inspirálta Charles Darwint evolúciós elmélete megalkotására.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.