Az állatvilág életét is megkeseríti az India–Pakisztán konfliktus

Az összetűzések legutóbbi áldozata egy ázsiai feketemedve-ikerpár, melyeket Kasmír régió pakisztáni oldalán találtak.

Forrás: MTI2021. 06. 15. 19:43
null
Megszenvedi az állatvilág a fegyveres konfliktust (a kép illusztráció) Forrás: flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az állatvilág életét is megkeserítik az India és Pakisztán közötti fegyveres konfliktusok és a határ mentén húzódó elektromos kerítés.

Az összetűzések legutóbbi áldozata egy ázsiai feketemedve-ikerpár, melyeket Kasmír régió pakisztáni oldalán találtak.

A Sarda és Narda névre keresztelt bocsokat tavaly találták meg 4270 méteres tengerszint feletti magasságban. Muhammad Aszraf, a vadvédelmi és halászati minisztérium munkatársa szerint vadőrök és önkéntesek két hónapon át kutattak a régióban, de nem találták nyomát az anyaállatnak. Valószínűleg a határ indiai oldalán ölhette meg egy szárazföldi akna vagy gránát.

A bocsokat azóta szakértő gondozók nevelik.

Kasmírért azóta folynak a harcok, hogy 1947-ben India és Pakisztán kivívta függetlenségét a brit uralommal szemben. Mind a két ország magának követeli a régió feletti irányítás jogát.

A két ország közötti határ mentén 2004 óta húzódik egy 3,6 méter magas kerítés, melyet India épített, hogy „megakadályozza a katonák áthaladását”. De ez a vadon élő állatok számára is lehetetlenné teszi, hogy szabadon mozogjanak természetes élőhelyükön.

Megszenvedi az állatvilág a fegyveres konfliktust (a kép illusztráció)
Fotó: Flickr

A medvebocsok esete csak egyetlen példa erre. Asraf felidézte, hogy néhány éve egy feketemedve tetemét találták a kerítéstől nem messze egy szakadékban. Egyik lábát akna tépte le, utána zuhant a szakadékba.

– Ez történik számos vadállattal, csak ritkán szerzünk róla tudomást – mondta Aszraf.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.