Eddig nem látott fotót tettek közzé a Holdra szállásról

Az 52 évvel ezelőtti emberes Holdra szállás egyik ikonikus felvételét alakította át úgy egy művész, hogy különleges perspektívából szemlélhetjük az emberiség történetének legfelemelőbb pillanatát – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 07. 26. 16:25
null
A jól ismert fotó: Buzz Aldrin az Apollo 11 űrhajósa a Holdon Forrás: NASA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eredeti fotót Neil Armstrong, az első Holdra lépő amerikai űrhajós készítette társáról, Buzz Aldrinról.

A jól ismert fotó: Buzz Aldrin az Apollo 11 űrhajósa a Holdon
Fotó: NASA

A sisakon jól kivehető a leszállóegység és Armstrong alakjának tükröződése, a képszerkesztő utómunkával ezt alakította nagy felbontású panorámaképpé. Ha jó a szemünk, a sisak jobb felső sarkában észrevehetünk egy apró pontot, ami nem más, mint a Föld.

A szerkesztéssel kinyert új felvétel
Fotó: NASA

1969. július 20-án az amerikai Apolló-11 űrhajó leszálló egysége, a Lunar Module Eagle (LM-5) fedélzetén két asztronautával, sikeres landolást hajtott végre a Holdon. Az emberiség történetében elsőként Neil Armstrong lépett a Hold felszínére, akit negyedórával később Edwin Aldrin követett.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.