Még az iszapba ragadt orrszarvú sem számít könnyű prédának

Egy orrszarvú dagonyázás után nem tudott kimászni az iszapgödörből a Kruger Nemzeti Parkban. Három oroszlán úgy vélte, itt a kitűnő alkalom, hogy zsákmányul ejtsék a hatalmas állatot. Keservesen csalódtak.

Forrás: origo.hu2021. 08. 23. 10:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dél-afrikai Kruger Nemzeti Park a keskenyszájú orrszarvúak egyik utolsó menedéke. Itt ideális élőhelyet találnak e hatalmas állatok.

Az egyik hím remek dagonyázóhelyre akadt, csak balszerencséjére pont egy olyan részen akart kimászni, ahol még számára is nagyon meredek volt a part.

Egy arra kóborló háromfős oroszlánfalka rögtön felfigyelt a vergődő állatra, és könnyű zsákmányt látott benne. Az orrszarvú azonban a legveszélyesebb emlősök egyike, és most sem adta könnyen a vastag bőrét.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: YouTube/Képernyőfotó

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.