Több mint kétszáz gömbölyűfejű delfin vetődött partra Új-Zélandon

Kétszázötven gömbölyűfejű delfin vetődött partra hétfőn az új-zélandi Pitt-sziget partjainál, mindössze néhány nappal azután, hogy 215 társuk pusztult el a közelben.

Forrás: MTI2022. 10. 10. 10:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tengeri állatok mentésével foglalkozó Project Jonah elmondta: a térségben az emberekre és az állatokra leselkedő veszélyek miatt ritkán tudják újra vízbe terelni a megfeneklett ceteket.

A sziget a külvilágtól elzárt terület, ahol kevesen élnek. A közeli vizekben nagy fehér cápák tanyáznak. A helyiek a szomszédos Chatham-szigetekről hívtak segítséget.

Szombaton 215 gömbölyűfejű delfin múlt ki a csupán negyven kilométerre északra található Chatham-szigeteken. Az élve talált egyedeket a vadőrök lelőtték, hogy megkíméljék őket a további szenvedéstől.

 

A Chatham-szigeteken nem ritkák a hasonló esetek. 1918-ban több mint ezer megfeneklett állat pusztult el a sziget partjainál.

 

A gömbölyűfejű delfinek nagyon szociális lények. Tömeges partra vetődéseknél gyakran előfordul, hogy a túlélők visszaúsznak hátrahagyott társaikért. Ez a viselkedés tovább nehezíti a sikeres mentést.

Borítókép: Egy hosszúszárnyú gömbölyűfejű-delfin (Fotó: Wikipédia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.