időjárás 10°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Véres fagyit esznek a ragadozók a Rio de Janeiró-i állatkertben

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.02.02. 18:46 2023.02.02. 19:30
Véres fagyit esznek a ragadozók a Rio de Janeiró-i állatkertben

Egzotikus, véres fagyival kedveskednek az állatoknak Rio de Janeiróban, ugyanis amíg Magyarországon épp most érkezik az igazi tél, a brazíliai városban 50 fokos hőség tombol. 

Az emberek az óceánban keresnek enyhülést, a helyi állatkertben pedig különleges, hűs fogásokkal kedveskednek a lakóknak.

A helyiek óriási tömegekben hűsölnek az óceánban. Fotó: Antonio Lacerda

A gondozók egzotikus, fagyasztott finomságai között csirkéből, darált húsból és szarvasmarhavérből készült jeges falatok is szerepelnek.

Szimba, a 14 éves oroszlán és Poty, a hároméves fekete jaguár is örömmel majszolta a hideg falatokat, amit az állatkert látogatói – különösen a gyerekek – örömmel figyeltek a szörnyű hőségben. A különleges fogásokról az állatkert biológusa azt mondta, hogy azokat azért iktatták be az állatok megszokott táplálékai közé, hogy jobban érezzék magukat.

Az állatkertben élő állatok a táplálkozásuknak megfelelően különböző csemegéket kapnak: a főemlősök gyümölcsfagylaltokat, a növényevők káposzta-, sütőtök- és sárgarépafagyit kóstolhatnak – számolt be a különleges hűsítőkről az MTI. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.