Hatalmas barna medve telepedett le a Bükkben

Hazánkban egyre több medve észlelhető, amelyek nagy része Szlovákiából érkezik a térségbe.

Magyar Nemzet
2023. 03. 17. 16:12
null
Forrás: Facebook/Veresegyházi Medveotthon Hivatalos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bükkben telepedett le egy jókora barna medve, amelyről több kamerafelvételt is készített a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület – szúrta ki a Blikk. Az egyesület elmondása alapján, mivel nem tudnak szaporulatról, így a kirándulóknak nem kell tartaniuk az állattól.

Hazánkban egyre több medve észlelhető, amelyek nagy része Szlovákiából érkezik a térségbe, ugyanis gazdagabb élelemforrást vagy párt keresnek. Legutóbb Boldva határában, a Sajó folyó mellett látták a vadállatot, amelyet állítólag egy buszból vélt valaki felfedezni.

Cserkész Tamás, a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület elnöke megosztotta, hogy a Bükkben is van egy barna medve, amelyet folyamatosan megfigyelnek. Mivel ezek az állatok képesek több tíz kilométert is megtenni, nem zárható ki a hasonlóság a Boldvánál látott példány kapcsán – írja a Heol.hu.

A kirándulókat is megnyugtatta a szakértő, ugyanis nem tudnak egyelőre szaporulatról, a medve pedig – mivel fél az emberektől – a társaságukat is igyekszik elkerülni.

– A huzamosabb ideje a Bükkben tartózkodó, gyakorlatilag ott élő példányt többször is megfigyeltük már kameráinkkal, és a nyomait vadászok is látták. Mivel egyelőre a Bükkben nem tudunk medveszaporulatról, ezért a kirándulóknak nem kell tartaniuk a kéretlen találkozásoktól. A barna medvéknek sokkal jobb a hallásuk, mint az embereknek, és igyekeznek elkerülni a kirándulók társaságát – mondta el az egyesület elnöke.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Facebook/Veresegyházi Medveotthon)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.