Húsz év után találták meg egy gyilkossági kísérlet gyanúsítottját

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya lezárta a 2001-ben történt bűneset vizsgálatát. Az elfogott férfit gyilkossági kísérlet mellett azzal is gyanúsítják, hogy 2016-ban egy kecskeméti intézmény felrobbantásával fenyegetőzött.

Magyar Nemzet
Forrás: Police.hu2023. 03. 09. 11:49
Nyomrögzítés egy nyilvános telefonfülkénél, ahonnan 2016 szeptemberében bombafenyegetéssel hívták a rendőrséget Forrás: Police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kecskeméten 2001-ben a Halasi úti társasházaknál késsel megtámadtak egy huszonhét éves nőt. A közelben tartózkodó járókelők hallották meg a segélykiáltást, és az asszony segítségére siettek. Ennek és a szerencsének köszönhetően túlélte az esetet. Az ismeretlen elkövető a helyszínről elmenekült.

A rendőrség megtalálta azt a kést, amellyel a bűncselekményt elkövették. Azonban minden erőfeszítés ellenére sem akadtak nyomára a támadónak. A megoldatlan ügy aktáját időről időre elővették újabb fejlemények után kutatva.

A támadásnál használt kés (Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság)

A fordulatot a nyomozásban egy másik eset hozta meg. Egy ismeretlen személytől érkezett hívás nyilvános telefonfülkéből 2016 szeptemberében, hogy egy kecskeméti közintézmény felrobbantását tervezi csőbombával. 

A kiérkező rendőrök alaposan átkutatták az épületet, de nem találták meg a robbanószerkezetet.

A technika fejlődésének köszönhetően a korábbi késes támadásnál talált anyagmaradványok és az újabb esetnél talált nyomok egyezést mutattak a két bűncselekmény között. Szakértői vélemények alapján a nyomozók 2022. január 18-án őrizetbe vették K. István kecskeméti lakost, akit emberölési kísérlet és közveszéllyel fenyegetés bűntett kísérlete miatt őrizetbe vettek.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfi ügyében minden olyan bizonyítékot összegyűjtöttek, amelyek alapján megtörténhet a vádemelés. Az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek – ismertette az ügyet a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Borítókép: Nyomrögzítés a nyilvános telefonfülkénél (Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.