Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Fejetlen csirkeszörny: bizarr élőlényt filmeztek a tenger mélyén + videó

Erre a teremtményre is illik: ne a külső alapján ítélj!

2024. 06. 13. 20:38
Fotó: NOAA Ocean Explorer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Habár se nem csirke, se nem szörny, külseje leginkább egy grillezésre előkészített szárnyasra emlékeztet, így gyakran csak „fejetlen csirkeszörnynek” becézik az élőlényt, melyet nemrégiben filmeztek – írja Schmidt Ocean Institute. Valójában egy tengeri uborkáról van szó (Enypniastes eximia), amely a tengerek legmélyén él. Az alig 10-20 centiméteres állat idejének nagy részét a vízben úszkálva tölti, csak rövid időre ereszkedik a fenékre, hogy villámgyorsan „felporszívózza” az ott lerakódott üledéket. Egyébként teljesen ártalmatlan, sőt a lényt tanulmányozó szakértők megjegyezték, fontos szerepük van a tengerfenék megtisztításában és levegőzésében.

Korábban a tengerkutató intézet halloween alkalmából a kedvenc „szörnyetegének” választotta a teremtményt.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.