Pályafutása legfontosabb napját élte meg Djokovics ellen

Novak Djokovics könnyed győzelemmel jutott be a tokiói olimpiai tenisztornán a második fordulóba, a találkozó végén pedig különleges ajándékot adott ellenfelének, Hugo Delliennek.

Magyar Nemzet
2021. 07. 24. 18:39
Djokovics Dellien
Forrás: Twitter/Hugo Dellien
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton elkezdődött a tokiói olimpia tenisztornája is. A világelső Novak Djokovics negyedszer indul ötkarikás játékokon, a legjobb helyezése egyelőre a pekingi harmadik pozíció. Öt éve, Rióban már az első fordulóban kikapott, és sírva hagyta el a teniszpályát. Aligha vigasztalta, hogy legyőzője, Juan Martín del Potro utána egészen a döntőig menetelt.

Djokovicsra idén is dél-amerikai rivális, a bolíviai Hugo Dellien várt az első körben. A mérkőzés sima volt, a 6:2, 6:2-es eredmény is erről árulkodik. A legérdekesebb pillanat a meccs után következett, amikor Dellien a labdarúgók mintájára elkérte Djokovics felsőjét.

Dellien a közösségi médiában a vereség ellenére pályafutása legfontosabb napjának nevezte a szombatit.

– Huszonöt éve teniszezem, és egész életemben azért küzdöttem, hogy részt vehessek az olimpián. A magasságos megadta nekem a lehetőséget, hogy induljak, a világelső ellen játsszak, és elkérhettem tőle ezt a gyönyörű ajándékot. Ez profi pályafutásom legfontosabb napja.

Dellien lelkesedése közben felhívta hazája figyelmét arra, nagyobb támogatásra lenne szükség ahhoz, hogy Bolívia több sportolót küldhessen az olimpiára. A 11,5 millió lakossal rendelkező országot mindössze öt versenyző képviseli Tokióban.

Djokovicsra a következő fordulóban már nehezebb ellenfél, a remek adogatással bíró német Jan-Lennard Struff vár. A versenynek a szerb klasszis a legnagyobb esélyese, aki az idei három Grand Slam-tornát kivétel nélkül megnyerte.

A teniszversenyek első napjának papíron legnagyobb meglepetését Andy Murray és Joe Salisbury okozta. Az egyesben címvédő skót játékos és párosspecialista társa a második helyen kiemelt Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut (francia) duót búcsúztatta. Murray egyesben vasárnap kezdi meg szereplését a kilencedik kiemelt Félix Auger-Aliassime (kanadai) ellen.

Fucsovics is elkezdi

Vasárnap, magyar idő szerint 5.30 körül kezdi szereplését a játékok egyetlen magyar teniszezője, Fucsovics Márton. A wimbledoni negyeddöntős magyar játékos ellenfele a füves pályás Grand Slam elődöntőse, Hubert Hurkacz lesz. A lengyel játékos szombaton is pályára lépett Tokióban, Łukasz Kubot oldalán azonban az ötödik kiemelés ellenére búcsúzott a férfi párostól a német Struff, Alexander Zverev duó ellen.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.