időjárás 3°C Virág 2022. november 26.
logo

Ismétlés Chacónnal Győrben

MTI
2004.12.18. 00:00

Ö k ö l v í v á s

Vitatott körülmények között zárult tavaly októberi találkozójuk után ma Győrben ismét megmérkőzik egymással Nagy János és az argentin Julio Pablo Chacón: a két öklöző ezúttal a Nemzetközi Boksztanács (IBC) nagypehelysúlyú világbajnoki övéért és a Boksz Világszervezet (WBO) kihívói státusáért küzd. A gálán a könnyűsúlyú Bognár László is az IBC vb-övéért szállhat ringbe, méghozzá a kenyai David Kiilu ellen.
A főmérkőzésén hatalmas csatára van kilátás, hiszen az ominózus 2003-as találkozó komoly indulatokat váltott ki, miután Nagy többször is mélyet ütött, ráadásul az argentin öklöző tizedik menetben történt leléptetését is egy ilyen csapás okozta. A WBO interkontinentális címéért kiírt összecsapás végkimenetelét Chacón menedzsmentje erősen vitatta.
A mai találkozó előtt nehéz egyértelmű esélyest megjelölni, hiszen mindkét öklöző jó formát mutatott legutóbbi mérkőzésein. Mégis talán a profik között veretlen Nagy (19 győzelem/0 vereség) várhatja kedvezőbb előjelekkel a meccset, hiszen idén négy találkozót vívott, a legutóbbi kettőt ráadásul könynyedén, kiütéssel nyerte. A WBO korábbi világbajnoka (51 győzelem/6 vereség) ugyanakkor novemberben Ricardo Fabricio Chamorrt győzte le K. O.-val a dél-amerikai bajnoki címért, júliusban azonban nagy csatában pontozással kikapott Mike Anchondótól vb-címmérkőzésen.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.