Busztragédia: nem halasztják el a győri tornát

Adománygyűjtést indít a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) a HAT-AGRO UNI Győr női csapatának szombati buszbalesetében elhunytak családjának megsegítésére.

TK
2013. 09. 10. 9:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fűzy András klubelnök a Duna TV hétfő esti Sportaréna című adásában közölte, hogy felébresztették a mélyaltatásból Burdi Szabolcsot, az együttes Szombathelyen kezelt gyúróját, akinek vélhetően sikerült átvészelnie a legkritikusabb időszakot. Az egyik legsúlyosabb sérültet, Natasa Kovacevicet – akinek az egyik lábfejét amputálni kellett – a győri kórházban meglátogatták a szerb nagykövetség munkatársai és a balkáni ország sportminisztere is.

A klubelnök kifejtette, ha nem tudnak elindulni a Közép-európai Ligában, akkor a magyar bajnokságban állnak rajthoz.

„A kedd délutáni elnökségi ülésen döntünk arról, hogy milyen szakmai stábbal, milyen játékoskerettel és milyen alternatívával megyünk tovább” – jelentette ki, majd hozzátette: nem halasztják el azt a jövő hétre tervezett felkészülési tornát, amelyre az orosz Szpartak Moszkvát, az Uniqa-Eurosleasing Sopront és a PINKK Pécsi 424 együttesét hívták meg. A házigazdák helyére valamelyik NB I-es csapat ugrik be, s ez lesz az első emléktorna, amellyel az elhunyt klubvezetők emléke előtt adóznak.

A Kapuvárnál bekövetkezett szerencsétlenségben egy személyautó ütközött össze a győrieket szállító busszal, Tapodi Péter a helyszínen belehalt sérüléseibe, Fűzy Ákos pedig a győri kórházban hunyt el.

Az MKOSZ keddi tájékoztatása szerint a 10300002-20316431-49020504 számú, elkülönített alszámlán várják az adományokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.