Egervári: Megtörni a rossz hagyományt

A magyar labdarúgó-válogatott győzelemre játszik péntek este a Románia elleni világbajnoki selejtezőn.

2013. 09. 05. 18:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Tradíció, a futballtörténelem része, hogy Bukarestben mindig nehéz mérkőzést játszott a magyar válogatott, a legtöbbször sajnos sikertelenül. Szeretnénk végre nyerni itt, mert a csoportban a biztos második helyhez kell a három pont. Igazi sportemberekként tehát győzelemre szeretnénk játszani. Tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz, az elmúlt három év legjobb játékát kell produkálnunk” – vágott bele a kapitány.

Egervári Sándor a kezdőtizenegyet szokásának megfelelően csak közvetlenül a találkozó előtt adja majd meg, de nagy vonalakban beszélt a dilemmáiról. „A védelem stabilitása nagyon fontos lesz. Kiesett a legrutinosabb hátvédünk, Juhász Roland és a leggyorsabb, Mészáros Norbert. A Csehország elleni mérkőzés tapasztalatait, remélem, tudjuk hasznosítani, s az ottaninál sokkal zártabban tudunk védekezni” – folytatta.

A felfokozott hangulatról Egervári Sándor ezt mondta: „A budapesti mérkőzés rendkívül sportszerű volt, az egyik legsportszerűbb az elmúlt évtizedekben. Ezért nincs okunk attól tartani, hogy a románok meg akarnának félemlíteni minket.”

A román újságírók a számukra legfontosabb kérdésről, Mutu mellőzéséről kérdezték a legtöbbet a magyar kapitányt, aki érthetően nem kívánt állást foglalni a témában, mondván, azzal kell foglalkoznunk, ami rajtunk múlik.

A sajtótájékoztatón megjelent Hajnal Tamás is, aki főnökéhez hasonlóan nyilatkozott. „Győzelemre játszunk, azt most még nem tudom, hogy a játék menete alapján esetleg elégedettnek kell-e lennünk a döntetlennel. Budapesten azt éreztük, hogy a román válogatott verhető, ott nem sikerült ezt megmutatni, most kellene pótolni a mulasztást” – mondta a középpályás, aki cáfolta, hogy foglalkozott volna a román válogatott belügyeivel.

„Max (így nevezte Alexandru Maximot – a szerk.) nagyon kedves csapattársam volt Stuttgartban. Várom már, hogy találkozzunk, s váltsunk néhány szót. Csak annyit tudok, hogy Mutu behívásával kapcsolatban viták vannak Romániában, de ezzel mi nem foglalkozunk.”

Esélylatolgatás

Jenei Imre volt román és magyar szövetségi kapitány kiegyensúlyozott mérkőzésre, parázs hangulatra és román győzelemre számít a román–magyar vb-selejtezőn.

 

Egy bukaresti döntetlen esetén bármiféle vb-re jutási esélyről beszélni ostobaság és káros. Összekapirgáltuk a tényeket a válogatott vezetése számára.

 

A háttérről itt olvashat bővebben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.