Több ezer egyenruhás vigyáz a román–magyar meccsre

További rendőri erőket mozgósítottak a pénteki román–magyar labdarúgó-mérkőzésre.

TAN
2013. 09. 05. 20:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kommüniké szerint összesen 3400 rendőr fog vigyázni a szurkolókra: az országban 2300 rendőr segíti a szurkolók Bukarestbe jutását, a fővárosban pedig 1100 kollégájuk dolgozik a repülőtér, az Északi pályaudvar és a stadion környékén, illetve a főbb közlekedési útvonalakon.

A közrend biztosítása és a „csendháborítás megelőzése” érdekében rendőrök kísérik figyelemmel a magyar határról a fővárosuk felé közlekedő vonatokat, illetve a Székelyföldről – Maros, Hargita és Kovászna megyéből – Bukarestbe tartó szerelvényeket is. Összesen 2800 magyar szurkolót várnak a csaknem 56 ezer néző befogadására képes bukaresti arénába. A vendégdrukkerek csaknem fele különvonattal érkezik Budapestről. A rendőrök a közutakon is készenlétben állnak, hogy biztosítsák a zavartalan haladást a sportesemény előtt és után – olvasható a közleményben.

Korábban a hatóságok azt közölték, hogy Bukarestben nyolcszáz rendőr, ezer csendőr és ezer civil rendfenntartó gondoskodik a szurkolók biztonságáról. Romániában a rendőrség a közigazgatáshoz tartozó civil intézmény, a belügyminisztérium kötelékében működő csendőrség pedig katonai jellegű rendfenntartó szervezet. Mindkét intézmény szerepet vállal a pénteki labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatos biztonsági intézkedésekben.

Csütörtök délelőtt elutazott Bukarestbe a magyar labdarúgó válogatott. A repülőtéren a játékosok optimistán nyilatkoztak. A bukaresti hangulatra felkészült a csapat. „Régóta hallom azt, ilyen a hangulat, olyan a hangulat, emilyen a stadion, és mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy kizökkentsenek bennünket a normális felkészülésből. Király Gabi megosztotta saját tapasztalatait, Sanyi bá is felkészített valamilyen szinten, tényleg nem tudom elképzelni, hogy mi lehet még meglepetés a mai világban. A futballpályán szerintem teljesen mindegy, hogyan fognak bennünket szidni” – fogalmazott Dzsudzsák Balázs, a Gyinamo Moszkva légiósa.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.