Eriksson 1,5 millió euróért lenne magyar kapitány?

A Svédországban élő Móré Imre szerint Eriksson Csányi Sándor listáján a top háromban van.

TK
2013. 11. 09. 10:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Móré Imre elmondta, hogy szeretne segíteni a magyar labdarúgásnak és ezt a legjobban Erikssonnal tudná megtenni. Móré hozzátette, hogy mindkét féllel beszélt már és mindkettőt érdekli a közös munka lehetősége – írja a Csakfoci.hu.

A Svédországban élő szakember azt leszögezte, hogy nem akar keresni ezen az „üzleten” és nem érdekből hozná ide a világhírű edzőt, aki – Móré szerint – Csányi listáján a top háromban van. „Nagy lehetőség lehetne a kinevezése, pár hónap kellene Eriksonnak, és nem biztos, hogy akik most válogatottak, nála is azok lennének, Angliában is kirakta a sztárokat, ha kellett. Olyan kisugárzása van, hogyha ránézel, bizsereg a tested, tud motiválni, amit tud, át tudja adni. Másfél millió euróért dolgozik most, nagyon olcsó. Két kézzel kellene utánakapni, mert tudna tenni a magyar labdarúgásért” – szögezte le Móré Imre.

A magyar származású edző egy fontos különbséget lát a magyar és a svéd foci között. „Nincs ambíció a magyar fiatalokban, nincs, hogy égnek a bizonyítási vágytól, pedig milliókat keresnek, ennyi pénz nincs a svéd labdarúgásban és nézzük meg az eredményeket.”

Sajtóértesülések szerint akár Robert Prosinecki is lehet magyar kapitány. A vb-bronzérmes horvát sztár azonban nem tud erről. Egy interjúban kifejti véleményét az amszterdami és a bukaresti fiaskóról, illetve a magyar utánpótlásról is, de kiemeli: lát fantáziát a magyar válogatottban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.