Lecsapott a szövetség a románok fenegyerekére

Örökre eltiltották a válogatottól a leggólerősebb román csatárt, Adrian Mutut.

TK
2013. 11. 23. 3:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A román labdarúgó-szövetség örökre eltiltotta a válogatottól Adrian Mutut. A válogatottbeli góllövőlistát 35 góljával holtversenyben (Gheorghe Hagival) vezető csatárt a Facebookon közzétett gúnyos posztja miatt sújtották. Mutu a görögök elleni két világbajnoki selejtező között egy olyan fényképet tett közzé, amely Victor Piturca szövetségi kapitányt Mr. Beanként ábrázolta, amint azt mondja: „Biztos, hogy kijutunk a vb-re” – olvasható a Csakfoci.hu-n.

A csatár később elnézést kért és kijelentette, hogy csak viccnek szánta a posztot. Mutut másodszor tiltották el, 2011-ben azután kapott végül csak három meccset, hogy Gabriel Tamassal egy bárban iszogatott, miközben a válogatott barátságos meccset játszott San Marino ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.