Nyögvenyelős győzelmet arattak a lányok Szerbiában

Második mérkőzését is megnyerte a magyar válogatott a Szerbiában zajló női kézilabda-világbajnokságon.

TK
2013. 12. 09. 15:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A meccs nem hozta lázba a szurkolókat, csupán néhány tucat magyar szimpatizáns látogatott ki az újvidéki stadionba.

A 4. percig kellett várni az első találatra, majd Jaudi és Kovacsicz gólpárbaja következett, aminek előbbi sérülése vetett véget. A ferencvárosi szélső ugyanakkor nem állt le, csapata nyitó öt góljából hármat vállalt. Később Görbicz vette át szerepét, ám mivel a védőfal nem zárt megfelelően, változatlanul szoros volt az állás. Kisst Herr váltotta a kapuban, ám Dauadi ellen neki sem ment.

A 24. percben a látványos súlypontemelkedéssel bíró tunéziai átlövésével lett 12-12. A szünet előtt Kovacsiczot kétszer, Szekerest egyszer kiállították, majd Szucsánszki kettős emberhátrányban betalált. Az afrikai együttes két napja a románok ellen összesen 17-szer volt eredményes, most félidőben már 15 találatnál járt.

A második felvonás elején rövid időre megint a tunéziaiaknál volt az előny, ám utána rendezte sorait a Hajdu-csapat, és sorozatban négyszer talált be. A mieinket azonban ez sem nyugtatta meg, a lelkes ellenfél pedig még emberhátránya alatt is az egyenlítésért harcolt, Görbicz pedig két büntetőt hagyott ki.

Mindkét oldal rengeteg hibával játszott, a 20-18-as magyar vezetés „befagyott” a félidő derekán. Erről az afrikaiak léptek el előbb, ráadásul Tomorit kiállították, és Szucsánszki hétméteres rontott. Ezt követően kilencperces magyar gólcsend következett, amit ki is használtak a tunéziaiak, és az 51. percben átvették a vezetést. Végül Triscsuk betalált, a hajrában pedig Tomori góljaival használta ki a magyar együttes El-Gaui kiállítását, s eldöntötte a találkozót.

Hajdu János szövetségi kapitány együttese legközelebb kedden lép pályára, ellenfele az ausztrál csapat lesz, amelyet legutóbb, a 2005-ös vb-n 57-9-re győzött le.

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, őszintén szólva sokkal nehezebb, mint gondoltam. Kalapot kell emelnem az ellenfél előtt, taktikusan, fegyelmezetten játszott, és végül a szerencsésebb csapat győzött. Abban bízom, hogy időben jött a figyelmeztetés, mert nagy csaták jönnek, és ahhoz, hogy a románok és a németek ellen legyen esélyünk, sokkal-sokkal jobb játék kell” – értékelt Hajdu János szövetségi kapitány.

„A legfontosabb, hogy a győzelem megvan, a hibáinkból viszont tanulnunk kell. Felhívtuk a lányok figyelmét arra, hogy nem könnyű ellenfél Tunézia. A védekezésünket gyengének éreztem, nem tettünk bele kellő energiát, nem lehet 15 gólt kapni Tunéziától egy félidő alatt. Sokkal agresszívabb, mozgékonyabb védekezést vártam volna, hiszen tudtuk, hogy voltaképpen négy tunéziai játékosra kell figyelnünk. A védekezés hiányosságai miatt nem tudtunk indulni sem, így magunknak tettük nehézzé a meccset. Bizonytalanná vált a támadójátékunk, így nem voltunk képesek gólt szerezni. Ausztrália ellen biztos, hogy azoknak is játéklehetőséget kell adni, akik eddig kevesebbet voltak pályán, igyekszünk majd forgatni a csapatot, hiszen a legfontosabb csoportmeccsek csütörtökön és pénteken következnek, Románia és Németország ellen” – mondta Siti Bea, a válogatott edzője a válogatott Facebook-oldalának.

„Tényleg nagyon nehéz volt, és amellett, hogy természetesen én is gratulálok a tunéziaiaknak, ezt csak magunknak köszönhetjük. Egyáltalán nem tartottuk be az utasításokat, a védelmünk például teljesen szétesett. Ha komoly eredményt akarunk elérni a vb-n, egészen máshogy kell játszanunk” – nyilatkozta Tomori Zsuzsanna.

A tunéziaiakat irányító Paulo Jorge de Moura Pereira kiemelte, többen is felülmúlták önmagukat csapatából, amely végig egyenrangú partnere tudott lenni az Európa-bajnoki bronzérmes magyar válogatottnak. „Azért is nagy szó ez az eredmény, mert több játékosommal is csak a repülőtéren, a világbajnokságra utazás előtt találkoztam először” – tette hozzá az edző.

Eredmény: D csoport (Újvidék), 2. forduló:
Magyarország – Tunézia 26-24 (15-15)
Újvidék, 200 néző, V.: Ku, Li (dél-koreai)
Gól: Tomori 6, Görbicz 6/3, Kovacsicz 4, Vérten 3, Szucsánszki 2, Bulath 2, Triscsuk 1, Vincze 1, Bognár-Bódi 1, illetve Dauadi 6, Tumi 5/3, Csebba 5, El-Gaui 4, Jauadi 2, Kilani 1, Kuki 1

A mérkőzés legjobbja: Marua Dauadi (Tunézia)

Később:
Románia-Ausztrália 32-13 (16-7)
Németország-Csehország 37-32 (17-13)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.