Dani Alves jóízűen megette a „rasszista” banánt

A Villarreal–Barcelona meccs második félidejének közepén bedobtak egy banánt Dani Alvesnek. A brazil megette.

Ch. Gáll András
2014. 04. 28. 6:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A második félidő derekán jártunk az El Madrigalban, a Villarreal–Barcelona Primera División-mérkőzésen. 2-1-re vezetett a hazai gárda, amikor szögletrúgáshoz készülődött a Barca, konkrétan Dani Alves. Ekkor berepült egy banán a brazil lábához. Alves meg sem lepődött, lehajolt a gyümölcsért, felvette, lehúzta a héját, letört belőle egy jókora darabot, jóízűen megette, majd elvégezte a szögletrúgást. Közben az asszisztens elkerekedett szemmel figyelte a történéseket.

A mérkőzést végül 3-2-re megnyerte a Barca – két öngóllal, mindkettő Alves beadása, illetve lövése nyomán született –, és papíron versenyben maradt a bajnoki címért.

A meccs után természetesen kérdezgették a riporterek Alvest a rasszista támadásról. „Nem tudom, ki dobta be a banánt, de nagyon jól jött, energiát nyertem belőle, aminek következtében sikerült megnyernünk a meccset.”

A legszebb az egészben, hogy a spanyol sajtó az egészet úgy értékelte, hogy Alves a lehető legjobb választ adta a gusztustalan provokációra. Azért ennyit még hozzátett: „Tizenegy éve élek ebben az országban, nem először találkozom ilyesmivel. Mindig lesznek degeneráltak ”

Alves barátja, Neymar azonnal feltett az instagramra egy fotót, amelyen egy banánt eszik, szőke hajú kisfia, David Lucca pedig egy játék banánnal látható. Az aláírás. „Valamennyien majmok vagyunk!”

Neymar – akinek egyébként fehér bőrű a barátnője, David Lucca édesanyja – így vállalt szolidaritást barátjával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.