Elhunyt Henni Géza, a Ferencváros legendás kapusa

Henni Géza hétfőn, Floridában, nyolcvannyolcadik évében vesztette életét.

TK
2014. 04. 08. 6:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kiváló futballista hétfőn, Floridában, nyolcvannyolcadik évében vesztette életét. Henni tagja volt minden idők egyik legkiválóbb Fradijának, az 1948–49-es bajnokcsapatnak is.

A tizenhatszoros magyar válogatott az ötvenhatos forradalom után elhagyta az országot, az Amerikai Egyesült Államokban talál új otthonra. Itt évtizedeken keresztül sikeres edző volt, 1965–67 közt amerikai szövetségi kapitány, 1967–69 közt a Houston Stars proficsapatának edzője volt, majd húsz éven át a Rhode Island-i egyetem futballcsapatának edzője, később az iskola professzora is volt.

Tavaly beiktatták a New England-i Hírességek Csarnokába. Búcsúztatása pénteken, helyi idő szerint tíz órakor lesz a Sarasota-i Saint Martha Katolikus templomban lesz – írja a zöld-fehér szurkolói portál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.