A BL-negyeddöntő már megvan a Győri Audi ETO-nak

A Győr a középdöntő 3. fordulójában hullámzó játékkal 31-27-re legyőzte a vendég francia Metz csapatát.

TK
2015. 02. 14. 17:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok hibával kezdett mindkét csapat, 2-2-nél Kovacsics büntetőt rontott. Ahogy a beállós Löke könnyebben került helyzetbe, azonnal meglépett az ETO (9. perc: 6-3). Aztán a norvég sztárra jobban figyelt a védőfal közepe, így a szélen nyílt több lehetőség, Bognár-Bódi és Korsós élt is ezzel, majd 8-4-nél időt kért a Metz, amely átalakította addig gyenge védekezését. Ezek után sikerült is felzárkóznia, főleg az exgyőri Gros volt elemében. A hazaiak kilencperces gólcsendet törtek meg 8-7 után, s ezzel együtt megint ráéreztek, miként kell átjátszani a metzieket. A vendégek főleg szabálytalanságok árán tudták megakasztani a támadásokat, a megítélt hétméteresekből pedig Korsós nem hibázott.

A második félidő elején Herr folytatta jó sorozatát, ziccereket fogott, segítségével nőtt a különbség. 19-14-nél azonban rövidzárlat állt be, a franciák sorozatban négyszer betaláltak, különösen Mendy sziporkázott emberhátrányban, jött is a hazai időkérés. Kovacsics hat perc után szerzett gólt a Győrnek, majd egy újabb emberelőnyben már nem volt gond: negyedórával a vége előtt 22-18 volt az állás a hazaiak javára.

Felváltva potyogtak a gólok, szívósan tartotta magát a Metz, amely a hajrában fokozta az iramot, sorozatban dobott három góljával feljött 27-25-re. Az addig halványan teljesítő Müller azonban – nagyon jókor – magára talált, és ennek köszönhetően az utolsó percekben már nem kellett izgulnia a győri közönségnek.

A női BL utóbbi két kiírásában nyertes Győr most csak a negyeddöntős szereplését biztosította be, de a gárda elsődleges célja, hogy az első helyen jusson tovább a csoportjából, ehhez majd a Larvik otthonában kell győznie egy fordulóval később, február 28-án.

Női BL, középdöntő, 2. csoport, 3. forduló:
Győri Audi ETO KC – Metz (francia) 31-27 (15-11)
a győriek gólszerzői: Löke 7, Korsós 6/5, Müller 6, Bognár-Bódi 4, Kovacsics 3, Szepesi 2, Szen 1, Hornyák 1, Aguilar 1

Pénteken játszották:
Sävehof (svéd) – Larvik (norvég) 20-25 (11-13)

Vasárnap játsszák:
Viborg (dán) – Baia Mare (román) 15.10

Az állás:
1. (és már továbbjutott) Larvik 14 pont/7 mérkőzés
2. (és már továbbjutott) Győr 12/7
3. Viborg 5/6
4. Metz 4/7
5. Sävehof 3/7
6. Baia Mare 2/6

A csoportból az első négy jut a negyeddöntőbe.

Remek hajrájának köszönhetően nyolc góllal győzött szombaton az Érd a pályaválasztói jogáról lemondó spanyol Gran Canaria ellen a női kézilabda EHF Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A visszavágót vasárnap rendezik, ugyancsak Érden.

Női EHF Kupa, nyolcaddöntő:
1. mérkőzés:
Érd – Gran Canaria (spanyol) 30-22 (14-13)

Kiesett a Dunaújvárosi Kohász

Kettős vereséggel búcsúzott a női kézilabda EHF Kupa nyolcaddöntőjében a Dunaújváros, amely a múlt heti, idegenbeli kilencgólos vereség (19-28) után szombaton, hazai pályán is kikapott az orosz Rosztov Don együttesétől.

Női EHF Kupa, nyolcaddöntő:
visszavágó:
Dunaújvárosi Kohász KA – Rosztov Don (orosz) 28-29 (14-16)

Továbbjutott: a Rosztov Don, kettős győzelemmel.

A Siófok számára kevésnek bizonyult az idehaza szerzett ötgólos előny, mivel a szombati, ausztriai visszavágón nyolc góllal maradt alul a Hypo NÖ-vel szemben a női kézilabda KEK nyolcaddöntőjében.

Női KEK, nyolcaddöntő, visszavágó:
Hypo NÖ (osztrák) – Siófok-Galérius Fürdő 30-22 (16-7)

Továbbjutott: a Hypo NÖ, 50-47-es összesítéssel.

A negyeddöntő sorsolása kedden lesz Bécsben.

A Fehérvár és a Debrecen is idegenben aratott győzelmet a női kézilabda NB I szombati játéknapján.

Eredmények:
MTK Budapest – Fehérvár KC 19-20 (10-10)
Szeged – DVSC-TVP-Aquaticum 21-29 (8-17)

A házigazda Tatabánya végig vezetve, majd a végén kicsit kiengedve kétgólos győzelmet aratott a Komló felett a férfi kézilabda NB I szombati mérkőzésén.

Eredmény:
Grundfos-Tatabánya – Sport36-Komló 24-22 (14-10)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.