Tomorinak több csapat biankó csekket küldött

Nincs még döntés Kiss Éva sorsáról, miként Tomori Zsuzsanna sem döntötte el, hol folytatja.

TK
2015. 03. 12. 14:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha igaz lenne az a lapinformáció, hogy a válogatott kapus Kiss Éva és a klasszis átlövő, Tomori Zsuzsa már aláírt a Győrhöz, akkor ezt maga a klub jelentette volna be; de nem ez a helyzet, még nincs döntés a két játékos sorsáról, viszont sokan érdeklődnek irántuk. Hogy a kérők közül első helyen van-e Győr? Nos, attól függ, hogy anyagiak vagy perspektíva tekintetében. Most előbb a Fehérvár és a Ferencváros van soron a tárgyalásokon. A játékosok sorsát a lehető leggyorsabban véglegesíteni akarjuk” – mondta a menedzser a Digi Sport Reggeli start című műsorában.

„Kiss Évát már a télen hívták Győrbe, alapvetően nem ő akart akkor maradni, hanem a fehérvári vezetők nem engedték el. Éva az elmúlt világversenyeken és a bajnokságban olyan fejlődést és színvonalat mutat, ami reálissá teszi számára az előrelépést, vagyis aligha marad Fehérváron, inkább BL-induló csapathoz igazolhat. Vannak komoly külföldi ajánlatai is, majdnem elárulok egyet azzal, hogy ott kapusból lett edző csábítja pont ezzel az előnyével őt. Győrbe pedig nem második kapusnak igazolna, ez a felosztás ilyen szintű kluboknál már a múlté, mert két topkapusra van szükség egy szezonban, vagyis két első számú kapusra kiegészítő helyett” – jelezte Szörnyi Attila, hozzátéve: „Itthon maradni vagy légiósnak állni? A kalanddal szemben áll az, hogy 2016 olimpiai év, vagyis érdemes Németh András szövetségi kapitány szeme előtt maradni, az ő véleményét is kikérjük mindkét játékos esetében.”

„Tomori Zsuzsát tavalyhoz hasonlóan európai topcsapatok sora csábítja ismét. Ez már az ötödik éve a Fradiban, világklasszissá érett ott, jól is érzi magát, igazi vezér. Ilyen vezérként keresik külföldről is, aki köré a csapatot lehet építeni. Nem egy játékost akarnak személyében igazolni, hanem húzóembert. Ilyen szempontból Győrben sem félteném, ott is sokat játszana védekezésben és támadásban egyaránt. Zsuzsánál a célok határozzák meg a jövőképet, ugyanis szeretne egy-két éven belül BL-serleget nyerni, ebben hiányérzete van. Győr vagy külföld? Ha az anyagi dolgok számítanak elsősorban, akkor külföldre igazol, mert Európa több klubja biankó csekket tol elénk, hogy határozzuk meg a fizetését” – árulta el a válogatott klasszis dilemmáiról.

Szörnyi kitért két másik ferencvárosi játékosára is: „Szikora Melinda FTC-kapus jól érzi magát a klubnál, esetében jó esély van arra, hogy megtartsák, maradjon a zöld-fehéreknél. Nerea Pena ügyében már az Eb után csörgött folyamatosan a telefon, az ő esete hasonló Tomoriéhoz annyiban, hogy ha elsősorban az anyagiakat fogja nézni, akkor külföldön folytatja a nyártól.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.