Fölényes győzelmet arattak női kéziseink a japánok ellen

Magyarország–Japán 34–18.

MTI
2015. 08. 07. 20:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németh András szövetségi kapitány csapata az októberi Európa-bajnoki selejtezőkre, valamint a decemberi, dániai, olimpiai kvalifikációs világbajnokságra készül. A két gárda december 11-én, a vb-n, a csoportkör zárásaként Herningben is találkozik majd egymással. A pénteki mérkőzésen remekül kezdett a magyar válogatott, 3–0-ra és 5–2-re vezetett. Az ázsiai együttes lassan ébredt, de amikor felgyorsult a játéka, felzárkózott. Nem tört meg azonban ettől a magyarok lendülete, hanem szilárdabbá vált a védekezése, ennek eredményeként pedig leindításokból sikerült fokozatosan növelni a különbséget. 12–6-nál a vendégek időt kértek, ám a szünetig még nagyobb hátrányba kerültek.

A folytatásban kihasználták a japánok, hogy több poszton cserélt a magyar kapitány, így módosult az állás 18–9 után 18–12-re. Ahogy azonban összeállt az új magyar sor, megint a kétszámjegyű különbség elérését lehetett célba venni. A 40. percben 22–12-re alakult az állás, majd sorozatban bekapott hét találatot követően próbálta rendezni sorait a távol-keleti együttes. Ám hiába, a magyarok valósággal átrobogtak ellenfelükön, és 31–13-nál megint jött a japán időkérés. A hajrában – nagy taps közepette – beállt Zácsik Szandra is, aki szülés után tért vissza. A végén könnyelmű labdaeladásokból sorozatban négyszer voltak eredményesek a japánok, így alakult ki a végeredmény. A két válogatott szombaton edzőmeccset vív egymással.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.