Videoton: minden jó, ha a vége gól

A hazai 1–1 után gólt kell szereznie a Videotonnak a BL-selejtező fehéroroszországi visszavágóján.

Arday Attila
2015. 08. 05. 9:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egész Borsod megyét megrengette szombaton a Videoton azzal, hogy Diósgyőrben a 93. és a 95. percben szerzett gólokkal fordította meg az NB I-es meccset, ráadásul emberhátrányban. Szerdán 19.30-tól viszont egy egész országot kellene megrengetnie ahhoz, hogy továbbjusson a Bajnokok Ligája-selejtezőjéből, hiszen a hazai 1–1 után indult el Fehéroroszországba, Boriszovba.

A jó futballozás még nem tartozik a magyar bajnokcsapat jó tulajdonságai közé, ám elsajátította az utolsó percekben lőtt fontos gólok tudományát, ami nagy erény. A bajnoki mellett a BL-selejtező első meccsét is így tudta ugyanis megmenteni, a BATE Boriszov a 89. percig vezetett, de Gyurcsó Ádám szögletét Paulo Vinícius befejelte.

A kinti visszavágón ezután is kell legalább egy gólt szereznie, és azt biztosan nem várhatja Juhász Rolandtól, Simon Ádámtól vagy Rudolf Gergelytől. Juhász még a BATE elleni mérkőzésen sérült le, Simon vírusos fertőzést kapott, Rudolf pedig az eltiltását tölti, a klub honlapja szerint ők el sem utaztak Fehéroroszországba. Nem úgy Feczesin Róbert, aki felépült a Ferencváros elleni Szuperkupa-meccs óta, de akár Kovács István is megmutathatja, hogy nem elveszett tehetség, miután a Diósgyőr elleni bajnokit kihagyta. A gól esetleg ott lehet még Filipe Oliveira és Pátkai Máté lábában is, az önbizalmunknak bizonyosan jót tett, hogy a DVTK elleni hajrá hősei lehettek, és gólt értek el akkor, amikor már alig számított rá valaki.

A mostani BL-selejtezőre kedden már nem lehetett jegyet kapni a két klub honlapja szerint, vagyis telt ház, 13 ezer néző biztosítja majd a hangulatot. Lesz köztük fehérvári is, néhányan repülőre, mások mikrobuszra szálltak, hogy leküzdjék az 1300 kilométeres távolságot.

A harmadik körből továbbjutó csapat nagyot nyer, mert az Európa-liga főtábláján már mindenképpen folytathatja, miközben természetesen még a BL főtáblájáig is eljuthat a selejtező következő körében. Aki pedig kiesik, még mindig nem zár be maga mögött minden európai kaput, mert az EL főtáblájáért kap új ellenfelet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.