Grimsbö helyett Kiss, az ETO menetel

Elvileg rangadó volt az Érd–Győr.

Arday Attila
2015. 09. 17. 8:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár tágabb értelemben az Érd is élcsapatnak számít a női kézilabda NB I-ben, a Győr elleni meccs megmutatta, mekkora a távolság közte és a Bajnokok Ligája-győzelemre törő ETO között. A szerdai játéknap rangadója így nem lett rangadó, a vendégek kilenc góllal győztek.

A kapuban ezúttal nem a vasárnap remeklő Grimsbö, hanem a nyáron szerződtetett Kiss Éva védett, mindjárt kezdésnél is, ami azt jelenti, hogy Ambros Martín – eddigi elveihez hasonlóan – figyel arra, hogy minden játékosának meglegyen az önbizalma. A norvég Grimsbö az előző hétvégén a Bajnokok Ligája főtáblájához segítette az Audi ETO-t a norvégiai BL-selejtezőcsoport megnyerésekor, ezért most kapustársán volt a sor, aki válogatottunk egyik klasszisának számít.

Kiss nagy perceivel kezdődött a meccs, a védéseinek is köszönhetően 4-0-ra elhúztak az elején az előző szezonban ezüstérmes zöld-fehérek. A minimum négygólos különbséget az első félidőben végig tartani is tudta az ETO, szünetre ötre növelte. A meccs második félidejében már tizenegy volt a differencia, talán ez is okozhatta, hogy Kiss Éva koncentrációja alábbhagyott a hajrában, főleg az átlövéseknél. Végül 36-27-re nyert az ETO.

Ami előrevetíti, hogy ebben a bajnokságban is csak a címvédő Fradi ellen kell megküzdenie a győzelemért a Győrnek, és talán csak a Népligetben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.